14 °C Budapest

Még a legjobb munkahelyeken sem elégedettek a magyarok

Pénzcentrum
2008. július 25. 10:00

A magyar dolgozók közül csak minden ötödik érzi úgy, hogy javadalmazása összefügg teljesítményével, vagyis ha többet és jobban dolgozik, magasabb fizetést is kap. Ráadásul minél régebb óta dolgozunk egy adott cégnél, annál elégedetlenebbek vagyunk fizetésünkkel - foglalja össze egy tanulmány eredményeit a Világgazdaság.

A Hewitt Javadalmazási trendek és gyakorlatok Magyarországon című felméréséből kiderül, hogy bizony örök elégedetlenek vagyunk fizetésünkkel - amin valószínűleg keveseket lep meg.

Az elégedettség mértékét nem csak korosztályok, de a vállalatnál eltöltött idő szerint is megvizsgálták, mely szerint az 5-10 éve dolgozók érzik a legkevésbé, hogy teljesítményük befolyásolja fizetésüket, szemben a próbaidejüket töltőkkel, akik 40 százaléka még pozitívabban áll a kérdéshez.

A 2-3 éve adott vállalatnál dolgozók közül kevesebb, mint minden harmadik gondolja úgy, hogy keresete jobb, mint amit más munkaadónál szerezhetne.

Ezzel szemben a korosztályok között nincs lényeges eltérés a kérdést illetően, a legoptimistábbak a 45 év felettiek, közel negyedük szerint ugyanis ha jobban dolgozik, ez a fizetésében is megjelenik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azt gondolnánk, hogy a legjobb munkahely címet elnyert cégeknél dolgozók jóval elégedettebbek javadalmazásukkal, azonban még itt is csak kevesebb, mint felük nyilatkozott pozitívan a kérdésekben.

A felmérés alapján azok a munkáltatók számíthatnak leginkább elkötelezett alkalmazottakra, akik kiemeltek foglalkoznak a tehetségek gondozásával, ugyanakkor a többi dolgozóra is odafigyelnek, és teljesítményük elismerését a fizetésekben is érzékeltetik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?