Zajos a munkahelyed? Mehetsz a főnökhöz reklamálni!

Pénzcentrum
2008. április 18. 12:00

Van ellenszer? A munkavédelem, a dolgozók védelme nem csak abból áll, hogy legális szerződést, legális, bejelentett fizetést, valamint megfelelő munkakörnyezetet biztosít a munkaadó. A 2008-as törvényi változásoknak köszönhetően ugyanis most már kötelesek a munkáltatók a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésére is...

A munkavédelemről szóló törvény szerint ilyen kockázatnak minősül a dolgozót a munkahelyén érő olyan hatások, amik befolyásolják az ilyen hatásokra adott válaszreakciókat, így stresszt, munkabalesetet, vagy lelki eredetű szervi megbetegedést okozva. Ezek a hatások sokfélék lehetnek, ráadásul minden dolgozóra különféleképpen hatnak. Van akinél már az is stresszt okoz, ha nem úgy alakul a munkarendje, ahogy eltervezte, de az esetek legnagyobb részében a sok túlóra, a konfliktusok, vagy a munkahely bizonytalansága a leginkább rossz hatást kiváltó tényező.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) annak érdekében adta ki tájékoztatását, hogy a munkáltatók alkalmazkodni tudjanak az új helyzethez, megfelelően értelmezve a törvények új szabályait, ezzel is elősegítve a dolgozók helyzetének stresszmentessé tételét.

A stresszt okozó úgynevezett stresszorok jelen vannak a munkahelyi fizikai, szociális, társadalmi környezetünkben egyaránt. Kifejezetten zavaró lehet egy olyan munkahelyen napi 8 órát eltölteni, ahol szinte állandó zaj van. Ez különösen a fokozott figyelmet igénylő feladatoknál van így. Kiválthatnak stressz emellett akár a klimatikus hatások is.

A hatályos jogszabályok ezért normatívákat és határértékeket határoznak meg, amelyek betartása megfelelő védelmet jelenthet a fizikai környezet hatásai következtében kialakuló stressz ellen. Ezeket az előírásokat az OMMF munkatársai rendszeresen ellenőrzik is. Az egyre nagyobb figyelemre azért van szükség, mert egy hazai felmérés szerint, melyet a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete folytatott le, minden ötödik felnőtt lakos az idült stressz állapotában van.

Nem betegség...

Az általános tévhit ellenére a stressz nem betegség, ugyanis az ezt kiváltó hatások, a munkahelyi kihívások, az elérendő célokért való küzdés szükséges egy ember lelki fejlődéséhez. A probléma akkor keletkezik, ha valaki hosszú távon van kitéve stresszhelyzetnek, ez ugyanis már okozhat fizikai problémákat is, viszont mindig vannak tünetei.

A stressz jelei könnyen felismerhetőek, ide tartozik az ingerlékenység, a fokozott dohányzás, a csökkenő munkateljesítmény, de akár az alkoholfogyasztás is. A pszichológiai tünetek között pedig olyan jelek szerepelnek, mint a depresszió, az agresszió vagy a figyelmetlenség. Ezen túlmenően már komolyabb tünet, amikor fizikai dolgokat vesz észre a dolgozó, mint az állandó fejfájás vagy a vérnyomás emelkedése. Ezek után a következő lépcsőfok az emésztőrendszeri, a szív és érrendszeri megbetegedések.

A tartós stresszt leginkább a bizonytalan munkahely, a képességeket meghaladó munkahelyi, társadalmi, vagy akár családi elvárások, de az állandó konfliktus sem tesz jót sem a munkatársakkal, sem a főnökkel, sem a családdal, és ha egy mód van rá, akkor a túlórákat sem szabad túlzásba vinni. Az sincs jó hatással a dolgozó lelki világára, ha egyáltalán nem engedik beleszólni a dolgozót abba, hogyan végezze a munkáját, vagyis semmilyen önálló munkavégzésre nincs lehetősége az illetőnek.

Miből tudja a főnök, ha baj van?

A dolgozók mellett sokszor a munkáltatónak is fel kell hívni arra a figyelmét, hogy valami nincs rendben a munkahelyen annak ellenőre, hogy itt is vannak jelek, amik arra utalnak, hogy a dolgozók nem szeretnek az adott helyen dolgozni. Ilyen többek között a magas fluktuáció, a nem szervi betegségekkel járó, ismétlődő távollétek, a határidők be nem tartása, vagy a fegyelmi problémák, balesetek, tévedések.

Erre utal az is, ha a dolgozóknak visszaesik a munkateljesítmény, de jelentheti a foglalkozás-egészségügyi szolgálat orvosa is, hogy a kötelező alkalmassági vizsgálat során több dolgozónál is erre utaló jeleket talált.

Mit tehet ellene?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jogszabály szerint először is fel kell mérnie, hogy valóban van-e probléma, illetve ha van, akkor mekkora és az mekkora kört érint. A szükséges intézkedések kitalálásához pedig igénybe lehet venni akár a dolgozók segítségét is, az alkalmassági vizsgálatot végző orvost, illetve a területen jártas szakértők segítségét is.

Jelenleg azonban problémát jelent, hogy a munkáltatók mindössze kis százaléka van tisztában azzal, hogy a stressz csökkentéséhez különleges eszközökre és intézkedésekre van szükség, nem elegendőek a hagyományos munkavédelmi intézkedések. Nagy szerepe van a stresszoldásban többek között az egészségmegőrző kezdeményezéseknek, vagy az olyan tréningeknek, amelyek a konfliktuskezelés fejlesztését szolgálják.

Komoly előrelépést okozhat az is, ha egyszerűen többet kommunikálnak a dolgozóval, ezzel világossá válnak a feladatok, de az is, hogy ha egyenetlenül van elosztva a munka, ami miatt az egyik dolgozó túlórázik, a másik viszont nem tud mit kezdeni magával már a munkaidő alatt sem.

Ki a felelős érte?

A hatóság is másképp kezeli

Az új szabályok a törvényben viszont nem csak a dolgozóknak és a munkaadónak jelentenek eddig nem ismert feladatot, az eddigi hatósági fellépés és az ellenőrzési, szankcionálási gyakorlat sem alkalmas.

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles figyelembe venni az általános követelményeket, amelyek mellett több elvárás amolyan cselekvési szemléletet fogalmaz meg a munkáltató felé. Ezek át kell hogy hassák a tételes kötelezettségeken alapuló teljesítés módját. Nehezen elképzelhető, hogy ellenőrizni és szankcionálni lehessen a műszaki fejlődés kínálta eredmények alkalmazásának mellőzését, ha egy egyszerűbb, régi, de hatékony, az előírt védelmet megvalósító műszaki megoldást alkalmaz a munkáltató.

Emellett további elvárásként és nem szankcionálható tételes kötelezettségként a munkáltató köteles teljes felelősséggel megtenni minden szükséges intézkedést a munkavállalók biztonsága és egészségvédelme érdekében, figyelembe véve a változó körülményeket is, valamint törekedve a munkakörülmények folyamatos javítására.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?