Már nem divat a saját jacht...

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 15:00

Egy új üzletág van kialakulóban a gazdagok számára. Aki elég pénzzel rendelkezik, már nem biztos, hogy jachtot vesz, inkább bérel egyet. Mert mi van akkor, ha egyik héten Szardínián kéne a hajó, a másik héten viszont Kaliforniában...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyári hónapokban sok gazdag és híres ember tölti nyaralását gyönyörű tengerpartokon, ami szinte dugig van turistákkal, és lesi fotósokkal. Bizonyos fokú vigaszt jelenthet ebben a helyzetben, ha saját jacht áll rendelkezésre, amivel kicsit el lehet vonulni a nyüzsgő turistaparadicsomok partjaitól.

Ez ma már nem csak azok számára elérhető, akik saját hajóval rendelkeznek, bérelni is lehet ilyen luxusjachtokat, ami nagyban kényelmesebbé teheti a pihenést. Előfordulhat, hogy egy hét St. Tropez-i nyaralás után valahol a világ másik végén van szükség a jachtra. Ez pedig elég nehézkesen oldható meg, mivel rövid időn belül nem képes ekkora távolságot megtenni a hajó. Erre kínál megoldást már számos helyen a bérlés lehetősége.

Sőt, amellett, hogy egy ilyen luxushajón lehet több hetet eltölteni a világ bármely pontján, a jachtbrókerek mindent el is intéznek. Indulás előtt listát kell készíteni azokról a dolgokról, amit az ügyfél mindenképpen szeretne elérni a hajón. Ez lehet akármilyen étel, vagy bármely vízisporthoz szükséges eszköz, mindent előkészítenek. Minden bérelt jachton teljes személyzet lesi a kívánságokat, nehogy bármiben hiányt szenvedjen az ügyfél.

Ez a fajta kényelem azonban elég költséges. A hajók bérleti díja heti 10 ezer dollártól akár egy millióig is terjedhet, hajótól függően. Nem is számolva azt, hogy a bérleti díjban nem szerepelnek az ételek, az italok, a benzin, a kikötői díj, stb. Ezeket külön kell megfizetni, és együttesen általában elérik a bérleti díj 25 százalékát.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Ennek ellenére sokan vannak azok, akiknek nem számít a pénz. Egy felmérés szerint 2005-ben jachtbérletre 317 ezer dollárt költöttek az emberek, és a növekedési ütem alapján idén 384 ezer dollárra számítanak a szakértők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?