7 °C Budapest

Már nem divat a saját jacht...

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 15:00

Egy új üzletág van kialakulóban a gazdagok számára. Aki elég pénzzel rendelkezik, már nem biztos, hogy jachtot vesz, inkább bérel egyet. Mert mi van akkor, ha egyik héten Szardínián kéne a hajó, a másik héten viszont Kaliforniában...

A nyári hónapokban sok gazdag és híres ember tölti nyaralását gyönyörű tengerpartokon, ami szinte dugig van turistákkal, és lesi fotósokkal. Bizonyos fokú vigaszt jelenthet ebben a helyzetben, ha saját jacht áll rendelkezésre, amivel kicsit el lehet vonulni a nyüzsgő turistaparadicsomok partjaitól.

Ez ma már nem csak azok számára elérhető, akik saját hajóval rendelkeznek, bérelni is lehet ilyen luxusjachtokat, ami nagyban kényelmesebbé teheti a pihenést. Előfordulhat, hogy egy hét St. Tropez-i nyaralás után valahol a világ másik végén van szükség a jachtra. Ez pedig elég nehézkesen oldható meg, mivel rövid időn belül nem képes ekkora távolságot megtenni a hajó. Erre kínál megoldást már számos helyen a bérlés lehetősége.

Sőt, amellett, hogy egy ilyen luxushajón lehet több hetet eltölteni a világ bármely pontján, a jachtbrókerek mindent el is intéznek. Indulás előtt listát kell készíteni azokról a dolgokról, amit az ügyfél mindenképpen szeretne elérni a hajón. Ez lehet akármilyen étel, vagy bármely vízisporthoz szükséges eszköz, mindent előkészítenek. Minden bérelt jachton teljes személyzet lesi a kívánságokat, nehogy bármiben hiányt szenvedjen az ügyfél.

Ez a fajta kényelem azonban elég költséges. A hajók bérleti díja heti 10 ezer dollártól akár egy millióig is terjedhet, hajótól függően. Nem is számolva azt, hogy a bérleti díjban nem szerepelnek az ételek, az italok, a benzin, a kikötői díj, stb. Ezeket külön kell megfizetni, és együttesen általában elérik a bérleti díj 25 százalékát.

Ennek ellenére sokan vannak azok, akiknek nem számít a pénz. Egy felmérés szerint 2005-ben jachtbérletre 317 ezer dollárt költöttek az emberek, és a növekedési ütem alapján idén 384 ezer dollárra számítanak a szakértők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 10:33
Újraindul a Frizbi, Hajdú Péter másfél évtizedes múlttal rendelkező műsora.
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?