Új divat: milliós fizetés mellé, milliós bónusz jár...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 11:00

14 milliárd fontos rekordot értek el a bónuszkifizetések a londoni City dolgozóinál. A közel 30 százalékos növekedés tovább szélesíti a szakadékot a vezetői, és az üzemi dolgozói fizetések között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az előzetes adatok szerint a gazdaság szintjén 24 százalékkal nőttek a bónuszok, 26,4 milliárd fontra. Ennek több mint a fele, 14,1 milliárd font kötődik a pénzügyi szektor közel 1 milliós alkalmazotti állományához. 2006-ban ez az adat 10,9 milliárd font volt.

Az ingatlanirodák véleménye szerint az ilyen jellegű plusz kifizetések nagyban hozzájárultak a londoni ingatlanárak közel 30 százalékos növekedéséhez, miközben máshol nem változtak jelentősen. A City dolgozói állnak a mögött is, hogy néhány vidéki régi bizonyos részein, akár 20 százalékkal megemelkedtek az árak, mivel a többletpénzből egyre többen vásárolnak hétvégi házat, nyaralót.

A Rolls-Royce jelenleg egy 5 éves várólistával rendelkezik az új modellekre, de hiány van a luxusjachtok terén is.

A 14,1 milliárd font nagy részét a City legmagasabb beosztásban lévő emberei vihették haza, fejenként 100 ezreket, vagy milliókat.

London világgazdasági szerepének növekedésével a profitok is rekord szintet értek el, így a bónuszok is magasabb értékben kerülnek kiosztásra. A második negyedév nyeresége az elmúlt 13 év legmagasabb szintjét érte el, 16 százalékos növekedésével, miközben a bérek összességében 3,6 százalékkal növekedtek, ami az elmúlt 5 év legalacsonyabb emelkedési rátája.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az egyenlőtlenség a különböző beosztású dolgozók között folyamatosan nő, és a leggazdagabbak szerint a szakadék szélesedése előbb utóbb komoly felháborodáshoz vezethet. Elemezők szerint viszont a 2008-as bónuszkifizetések 20 százalékkal alacsonyabbak lehetnek mint idén, a pénzügyi piacok jelenlegi nyugtalansága miatt.

Az Európai Unión belül is kérdéses a gazdagok és szegények közötti szakadék problémájának megoldása, bár az tény, hogy az teljesítmény alapján fizetett bónusz az egyik legjobb módja a dolgozók ösztönzésének, és ezt nem csak a pénzügyi szektorban alkalmazzák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?