7 °C Budapest

Keleten cigit és szeszt, nyugaton kokaint foglaltak a vámosok

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 16:37

Nagy mennyiségű kokaint, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát, illetve illegálisan előállított szeszt foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai összesen csaknem 73 millió forint értékben - jelent meg a VPOP honlapján.

A vámosok - előzetes bűnügyi információ alapján - a hegyeshalmi határátkelőhelyen igazoltattak egy magyar férfit, akinek Opel Astra típusú autójában a pótkerékben elrejtve három csomag, összesen több mint két kilogramm kábítószert találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján kokain.

A pénzügyőrök a férfi ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a mintegy 50 millió forint értékű kábítószert - amely több mint 3000 halálos adag - pedig lefoglalták.

A testület munkatársai az ország másik felében jelentős mennyiségű cigarettát foglaltak le.

Az éjszakai órákban a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói bűnügyi információk alapján ellenőrzést tartottak egy vásárosnaményi ingatlanon.

A házkutatást végző pénzügyőrök a lakóház mögötti garázsban, valamint az előtte parkoló tehergépkocsi rakterében nagyobb mennyiségű ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A további kutatás során kiderült, hogy a garázsból közvetlen átjárási lehetőség van a szomszéd ingatlanra, amelynek egyik gazdasági épületéből további nagyobb mennyiségű cigaretta került elő.

A majdnem 39 ezer doboz, több mint 20 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, az ingatlan tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt eljárást indítottak.

A kora reggeli órákban a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai a határőrökkel közösen három férfit értek tetten, miközben 500 liter tiszta szeszt fejtettek le egy átalakított gépkocsiból Geszteréd külterületén. A pénzügyőrök gyors és szakszerű eljárásának köszönhetően sikerült elfogni őket. A másfél millió értékű szeszt a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta, jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a három férfi ellen eljárást indított.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem