Keleten cigit és szeszt, nyugaton kokaint foglaltak a vámosok

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 16:37

Nagy mennyiségű kokaint, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát, illetve illegálisan előállított szeszt foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai összesen csaknem 73 millió forint értékben - jelent meg a VPOP honlapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vámosok - előzetes bűnügyi információ alapján - a hegyeshalmi határátkelőhelyen igazoltattak egy magyar férfit, akinek Opel Astra típusú autójában a pótkerékben elrejtve három csomag, összesen több mint két kilogramm kábítószert találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján kokain.

A pénzügyőrök a férfi ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a mintegy 50 millió forint értékű kábítószert - amely több mint 3000 halálos adag - pedig lefoglalták.

A testület munkatársai az ország másik felében jelentős mennyiségű cigarettát foglaltak le.

Az éjszakai órákban a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói bűnügyi információk alapján ellenőrzést tartottak egy vásárosnaményi ingatlanon.

A házkutatást végző pénzügyőrök a lakóház mögötti garázsban, valamint az előtte parkoló tehergépkocsi rakterében nagyobb mennyiségű ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A további kutatás során kiderült, hogy a garázsból közvetlen átjárási lehetőség van a szomszéd ingatlanra, amelynek egyik gazdasági épületéből további nagyobb mennyiségű cigaretta került elő.

A majdnem 39 ezer doboz, több mint 20 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, az ingatlan tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt eljárást indítottak.

A kora reggeli órákban a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai a határőrökkel közösen három férfit értek tetten, miközben 500 liter tiszta szeszt fejtettek le egy átalakított gépkocsiból Geszteréd külterületén. A pénzügyőrök gyors és szakszerű eljárásának köszönhetően sikerült elfogni őket. A másfél millió értékű szeszt a Vám- és Pénzügyőrség lefoglalta, jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a három férfi ellen eljárást indított.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06