Újabb fekete lista az APEH-tól

Pénzcentrum
2007. május 4. 09:00

Újabb adóslistát tett közzé az adóhivatal. Azokat a magánszemélyeket, egyéni vállalkozókat nevesítette, akiknek féléven túli, legalább 10 millió forintos adótartozása van, illetve azoknak a cégeknek a nevét is közzétette, amelyeknek 100 millió forintot meghaladó köztartozása van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Összesen 1908 magánszemély van a listán és 476 egyéb adózó; ők azok, akik legalább hat hónapja folyamatosan 10, illetve 100 millió forintnál is többel tartoznak az adóhatóságnak - legalábbis a hivatal szerint.

Egy tavaly őszi törvénymódosítás hatására azonban az APEH a jövőben új listákat is közöl: ezeken azok szerepelnek, akiknek a tartozásuk a negyedév végét megelőző 180 napon keresztül meghaladta az ominózus összeget. A régi listákkal szemben az új közzétételekben nem szerepel a tartozás mértéke, így azok összértékét is csak becsülni lehet.

A listán szereplő több mint 1900 magánszemélyről csak a nevét és a címét tudni, valamint nem magánszemélyek esetében a székhelyet és az adószámot.

A komoly adótartozást felhalmozó cégek körében ismerős nevek is felbukkannak, például a Csepel Autógyár Kft., a Rába-Motor Kft. vagy az S.P.Q.R. Hungária Járműkereskedelmi Zrt. Érdekes, hogy az állami tulajdonú Atev Fehérjefeldolgozó Zrt., valamint a Monori Állami Gazdaság is szerepel a listán.

A tapasztalatok szerint a listára kerülés igen hatékony fegyver a nem fizető vállalkozásokkal szemben, a magánszemélyekkel szemben azonban kevésbé. Utóbbi körben felbukkan a Dr. Tocsik Márta, Lang Györgyi és Mester Tamás is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szabályok szerint az adóhivatalnak öt éve van az adótartozás megállapítására, majd újabb öt éve ezek behajtására, az elévülés maximális ideje tehát akár tíz év is lehet .

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06