3 °C Budapest

Vezéráldozat: egy botrány, amit még ők sem úszhatnak meg...

Pénzcentrum
2007. január 8. 14:00

A 2006-os évben rekordszámú vezérigazgató távozott posztjáról az Egyesült Államokban és a Challenger tanácsadócég tanulmánya szerint az idei év is mozgalmasnak ígérkezik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2006 novemberében 1,347 felsővezető távozott, így a tavalyi év már hivatalosan is rekordot hozott, mióta 1999 augusztusában elindította havi jelentését a Challenger.

Szakértők szerint ez a tendencia természetes következménye a gazdaság lassulásának, mely egyre nagyobb nyomást helyez a vezetőkre, a részvényesek ugyanis a gyengébb vállalati teljesítményért egyértelműen a rengeteget kereső menedzsereket teszik felelőssé.

Az idei év egyik első áldozata a Home Depot első embere, aki január másodikán távozott 210 millió dolláros végkielégítési csomaggal.

Figyelemre méltó adat, hogy október és november folyamán 15 vezérigazgató volt kénytelen távozni az opciós botrány miatt, melynek keretében visszadátumozták juttatáscsomagjaik opciós részét, hogy biztosan nagyobb vagyonra tegyenek szert. A vállalati teljesítmények fényében és a vezető-beosztotti juttatások közötti szakadék szélesedésének idején ez hatalmas közfelháborodást váltott ki, így várhatóan 2007-ben is fejek fognak még hullani, ahogy a leleplezés halad előre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Challenger eddig összesen 54 ilyen elbocsátásról számolt be, 17 vezérigazgatónak, 11 pénzügyi vezetőnek és 8 igazgatósági tagnak kellett mennie.

Az egész évet tekintve és novemberben is az egészségügy szegmense követelte a legtöbb vezéráldozatot, de a mozgalmasabb szektorok között szerepel a pénzügyi terület, a számítástechnika és a telekommunikáció is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?