Betelt a pohár: Szeptemberben tüntetés lesz

Pénzcentrum
2006. augusztus 31. 06:50

Szeptember 21-én a fővárosban, a Kossuth téren tartja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) demonstrációját a tandíj ellen - jelentette be Schöberl Márton elnökségi tag kedden. Legalább tízezer résztvevőre számítanak a szeptember 21-i tandíjellenes tüntetés szervezői. A HÖOK Kossuth téri akciójához több civil szervezet csatlakozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szeptember 21-én a fővárosban, a Kossuth téren tartja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) demonstrációját a tandíj ellen. Legalább tízezer résztvevőre számítanak a szeptember 21-i tandíjellenes tüntetés szervezői. A HÖOK Kossuth téri akciójához több civil szervezet csatlakozott.

Schöberl Márton elnökségi tag közölte: várnak minden felsőoktatási hallgatót és magyar állampolgárt, akik egyetértenek azzal, hogy a felsőoktatásban valódi reformra és nem tandíjra van szükség. Minden magyar állampolgárra számítanak, de semmilyen párt támogatásából nem kérnek - mondta. A délután öt órakor kezdődő demonstráción legalább 10 ezer részvevőre számítanak.

A szeptemberi demonstrációról több civil szervezettel is egyeztettek, jelezte részvételi szándékát többek között a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, illetve a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete is támogatja a megmozdulást, és meghirdeti a hallgatói akciót a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete is.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a demonstráció bejelentése után úgy fogalmazott, "Magyarországon mindenkinek az alkotmányt és a törvényeket betartva természetesen joga és lehetősége van véleményének nyilvános, akár csoportos megjelenítésére, én ezt maximálisan tiszteletben tartom".

Hozzátette, vannak olyan kérdések, amelyekben egyetértenek, másokban a hallgatók radikálisabbak, van továbbá egy olyan kérdés, amelyben nincsenek egy véleményen, ez pedig a fejlesztési részhozzájárulás (fer). Hiller István kiemelte: elkötelezett a magyar felsőoktatás színvonalának emelésében, a modern magyar felsőoktatás megteremtésében, a fer pedig ennek szerves, fontos része. A felsőoktatás átalakítása kapcsán jelezte, hogy a további lépésekről az elkövetkező napokban, a tanévnyitókon részletesebben is szeretne beszélni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.04 18:41
A FOLYAMAT TÖRVÉNYE a kitartó, folyamatos fejlődésre és önfejlesztésre hívja fel a figyelmet. Arra,...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20