12 °C Budapest

Rugalmasságra vágysz? - Költözz!

Pénzcentrum
2006. május 19. 11:00

A régi és az új tagállamok többségéhez képest is feltűnően rugalmatlanok a magyar vállalatok és állami szervek munkaidőszabályai. Egy friss tanulmány szerint a magyarországi munkaadók alig több mint harmadánál van lehetőség arra, hogy a dolgozók rugalmasan szervezzék meg munkaidejüket.

A régi és az új tagállamok többségéhez képest is feltűnően rugalmatlanok a magyar vállalatok és állami szervek munkaidőszabályai. Egy friss tanulmány szerint a magyarországi munkaadók alig több mint harmadánál van lehetőség arra, hogy a dolgozók rugalmasan szervezzék meg munkaidejüket - írja a Világgazdaság.

Európában átlagosan minden második munkahelyen van lehetőség a rugalmasságra, de egyes északi országokban a kétharmadot is megközelíti ez az arány. A felmérésben szereplő kelet-közép-európai országok mindegyikében rugalmasabbak a munkaadók, mint nálunk.

A felmérés országonként 500-1,500 munkaadó adataira épít, hazánkban 1,000 munkahely hozzáállásából indultak ki.

Hazánkban és a térség többi országában elsősorban a legegyszerűbb megoldások a jellemzőek, mint például a napi munkakezdés időpontjának változtathatósága és a túl-, illetve ledolgozandó órák meghatározott időn belüli tologathatósága.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Észak-Európában ezzel szemben egyre inkább teret nyer az a megoldás, melynek keretében a hosszabb időn át összegyűjtött pluszórákat tartós szabadságra lehet beváltani. Magyarországon ezt csak a megkérdezettek 6%-a teszi lehetővé.

Szakértők szerint a rugalmas megoldások jótékonyan hatnak a dolgozók hangulatára, csökkentik a hiányzások gyakoriságát, így emelik a termelékenységet.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?