1 °C Budapest

7 mrd Ft civil szervezeteknek

Pénzcentrum
2006. március 6. 09:19

A Nemzeti civil alapprogram keretében idén is hétmilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek - írja a kormányzati portál. Ebből 5.5 milliárd forint a működési költségekre, 1.5 milliárd pedig a szakmai programokra jut.

Főként a régiókban működő civil szervezetek és az országos hatáskörű szervezetek, egyesületek jelentkezését várják a Nemzeti civil alapprogram (NCA) március elején kiírt pályázataira. Emellett külön lehet pályázni az egyszázalékos kampányok finanszírozására. Ez a támogatás ahhoz nyújt segítséget, hogy a különböző civil szervezetek képesek legyenek kampányt folytatni a személyi jövedelemadóból számukra felajánlható egy százalék megszerzése érdekében.

A 2005-ben működési célra igénybe vett támogatások elszámolási határideje ez év májusa. A március elején működési célra kiírt pályázatok összege ebben az évben 5.5 milliárd forint, emellett 1.5 milliárd forintot szakmai programokra fordíthatnak a civilek.

NCA-támogatásban részesülhetnek mindazok a Magyarországon nyilvántartásba vett magánalapítványok és társadalmi szervezetek (kivéve a munkaadói- és a munkavállalói érdekképviseleteket, pártokat és biztosítóegyesületeket), amelyek legalább egy éve ténylegesen működnek.

A pályázati anyagok elektronikusan a www.nca.hu, a www.allamkincstar.gov.hu, valamint a www.civil.info.hu internetes oldalakon jelentek meg. A teljes pályázati dokumentáció bármelyik említett honlapról letölthető. A pályázatok beadási határideje április 3.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A támogatási összegek felosztásáról a civil szervezetek képviselői közül választott kollégiumok döntenek. A kollégiumi tagok szombaton vették át megbízólevelüket az esélyegyenlőségi minisztertől. A támogatási rendszer működésének alapelveit az alapprogram elvi irányító testülete, a szintén civil képviselők többségéből álló Tanács határozza meg.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?