7 mrd Ft civil szervezeteknek

Pénzcentrum
2006. március 6. 09:19

A Nemzeti civil alapprogram keretében idén is hétmilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek - írja a kormányzati portál. Ebből 5.5 milliárd forint a működési költségekre, 1.5 milliárd pedig a szakmai programokra jut.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Főként a régiókban működő civil szervezetek és az országos hatáskörű szervezetek, egyesületek jelentkezését várják a Nemzeti civil alapprogram (NCA) március elején kiírt pályázataira. Emellett külön lehet pályázni az egyszázalékos kampányok finanszírozására. Ez a támogatás ahhoz nyújt segítséget, hogy a különböző civil szervezetek képesek legyenek kampányt folytatni a személyi jövedelemadóból számukra felajánlható egy százalék megszerzése érdekében.

A 2005-ben működési célra igénybe vett támogatások elszámolási határideje ez év májusa. A március elején működési célra kiírt pályázatok összege ebben az évben 5.5 milliárd forint, emellett 1.5 milliárd forintot szakmai programokra fordíthatnak a civilek.

NCA-támogatásban részesülhetnek mindazok a Magyarországon nyilvántartásba vett magánalapítványok és társadalmi szervezetek (kivéve a munkaadói- és a munkavállalói érdekképviseleteket, pártokat és biztosítóegyesületeket), amelyek legalább egy éve ténylegesen működnek.

A pályázati anyagok elektronikusan a www.nca.hu, a www.allamkincstar.gov.hu, valamint a www.civil.info.hu internetes oldalakon jelentek meg. A teljes pályázati dokumentáció bármelyik említett honlapról letölthető. A pályázatok beadási határideje április 3.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A támogatási összegek felosztásáról a civil szervezetek képviselői közül választott kollégiumok döntenek. A kollégiumi tagok szombaton vették át megbízólevelüket az esélyegyenlőségi minisztertől. A támogatási rendszer működésének alapelveit az alapprogram elvi irányító testülete, a szintén civil képviselők többségéből álló Tanács határozza meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.07 02:29
A SZILÁRD TALAJ TÖRVÉNYE a vezetőbe vetett bizalom fontosságát emeli ki. Ehhez magas szintű szakmai...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?