Ingyen gyógyszerrel kampányol a Fidesz

Pénzcentrum
2006. január 24. 10:50

Gőzerővel tart a választási kampány, a pártok sorra mennek végig a szociálisan érzékeny kérdéseken. Az ígéretözönben a Fidesz áll az élen, a radikális TB-járulékcsökkentés és a 14.havi nyugdíj után itt az ingyen gyógyszer, és a megemelt családi adókedvezmény. Várjuk az új panelprogramot is...

A Fidesz lehetségesnek tartja, hogy másfél éven belül ingyen jussanak a gyógyszerekhez a három évnél fiatalabb gyerekek és azok az idős emberek, akik meghatározott betegségcsoportra szedik a készítményeket - értesült az MTI. A javaslat szerint a 65 év feletti szív- és érrendszeri betegségben szendvedők ingyen kapnának gyógyszert, a három évnél fiatalabb daganatos betegek pedig szintén térítésmentesen kapnának orvosságot.

A javaslat ugyanakkor valójában nem tartalmaz változást a mostani rendszerhez képest, ugyanis a Népszabadság szerint a daganatos betegségek terápiája most is ingyenes, csak a kiegészítő szerekért kell fizetni. A 65 évesnél idősebb betegek most sem fizetnek a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszereiért.

Orbán Viktor a hírügynökség szerint emlékeztetett, hogy 2002-ben megállapodást kötöttek a gyártókkal, hogy három éven keresztül legfeljebb 4 százalékkal nőhetnek a gyógyszerárak. Számításai szerint az elmúlt három és fél évben átlagosan 30 százalékkal drágultak a patikaszerek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva azt mondta: egy baloldali kormány baloldali programot valósít meg, ezért a rászorultsági elvhez és nem korcsoporthoz köti a támogatásokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gyógyszerárak kérdése mindig is a viták kereszttüzében állt, az olcsó gyógyszer ígérete a szavazatszerzés egyik általános módszere. Ahogy azonban megszokhattuk, most sem egy létező problémára igyekeznek a pártok tartós megoldást találni, hanem szavazatmaximalizálási szándékkal a szociálisan érzékeny területeken "alkotni" valamit. Ismeretes, hogy a gyógyszertámogatás-rendszerének reformja év(tized)ek óta várat magára. A gyógyszerkassza hiánya az utóbbi években a tervezett mértéket jellemzően 50-60 mrd Ft-tal haladja meg. A gyógyszertámogatásokra kifizetett összeg 2001-hez képest 2005-re közel megduplázódott. A gondot az jelenti, hogy a támogatási rendszer megváltoztatását célszerű lenne koherensen beépíteni egy általános egészségügyi reformba..

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.29 14:42
Az átalakulás, egyesülés és szétválás folyamatának bemutatása előtt szükséges azon jogszabályok átte...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?