19 °C Budapest

Ingyen gyógyszerrel kampányol a Fidesz

Pénzcentrum
2006. január 24. 10:50

Gőzerővel tart a választási kampány, a pártok sorra mennek végig a szociálisan érzékeny kérdéseken. Az ígéretözönben a Fidesz áll az élen, a radikális TB-járulékcsökkentés és a 14.havi nyugdíj után itt az ingyen gyógyszer, és a megemelt családi adókedvezmény. Várjuk az új panelprogramot is...

A Fidesz lehetségesnek tartja, hogy másfél éven belül ingyen jussanak a gyógyszerekhez a három évnél fiatalabb gyerekek és azok az idős emberek, akik meghatározott betegségcsoportra szedik a készítményeket - értesült az MTI. A javaslat szerint a 65 év feletti szív- és érrendszeri betegségben szendvedők ingyen kapnának gyógyszert, a három évnél fiatalabb daganatos betegek pedig szintén térítésmentesen kapnának orvosságot.

A javaslat ugyanakkor valójában nem tartalmaz változást a mostani rendszerhez képest, ugyanis a Népszabadság szerint a daganatos betegségek terápiája most is ingyenes, csak a kiegészítő szerekért kell fizetni. A 65 évesnél idősebb betegek most sem fizetnek a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszereiért.

Orbán Viktor a hírügynökség szerint emlékeztetett, hogy 2002-ben megállapodást kötöttek a gyártókkal, hogy három éven keresztül legfeljebb 4 százalékkal nőhetnek a gyógyszerárak. Számításai szerint az elmúlt három és fél évben átlagosan 30 százalékkal drágultak a patikaszerek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva azt mondta: egy baloldali kormány baloldali programot valósít meg, ezért a rászorultsági elvhez és nem korcsoporthoz köti a támogatásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A gyógyszerárak kérdése mindig is a viták kereszttüzében állt, az olcsó gyógyszer ígérete a szavazatszerzés egyik általános módszere. Ahogy azonban megszokhattuk, most sem egy létező problémára igyekeznek a pártok tartós megoldást találni, hanem szavazatmaximalizálási szándékkal a szociálisan érzékeny területeken "alkotni" valamit. Ismeretes, hogy a gyógyszertámogatás-rendszerének reformja év(tized)ek óta várat magára. A gyógyszerkassza hiánya az utóbbi években a tervezett mértéket jellemzően 50-60 mrd Ft-tal haladja meg. A gyógyszertámogatásokra kifizetett összeg 2001-hez képest 2005-re közel megduplázódott. A gondot az jelenti, hogy a támogatási rendszer megváltoztatását célszerű lenne koherensen beépíteni egy általános egészségügyi reformba..

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?