14 °C Budapest

Sűrű hét áll előttünk - mire érdemes odafigyelni? (3.)

Pénzcentrum
2005. november 14. 04:00

Az előttünk álló hét makrogazdasági adatok/jelentések tekintetében igencsak sűrűnek mutatkozik, ez látható az alábbi táblázatokból is. Ma délután nyilvánosságra hozza harmadik negyedéves GDP-növekedési gyorsbecslését az Ecostat, a Magyar Nemzeti Bank pedig közzéteszi a konvergencia-folyamattal kapcsolatos jelentését. Elképzelhető, hogy utóbbi kapcsán piacbefolyásoló információk látnak majd napvilágot a sajtótájékoztatón a jövőt illetően. Holnap a Reuters publikálja a 10 új EU tagállamra vonatkozó negyedéves jelentését (elemzők szerint mennyire felkészültek az országok az euró-bevezetésre). Szerdán a Pénzügymnisztérium tart tájékoztatót az államháztartás októberi folyamatairól, megtudhatjuk a váratlanul alacsony havi deficit okait. Csütörtökön az Európai Bizottság jelenteti meg a 25 EU-tagállamra vonatkozó őszi gazdasági előrejelzését. Pénteken most először név szerint is megtudhatjuk, hogy az egyes Monetáris Tanács tagok milyen tartalmú kamatdöntést támogattak, megjelenik ugyanis az október 24-i döntés jegyzőkönyve.


A régióban a mai lengyel inflációs, illetve a holnapi szlovák GDP-adatra érdemes odafigyelni, emellett a fejlett piacokon számos releváns információ lát napvilágot a következő napokban. Kedden megtudhatjuk, hogy milyen ütemben nőtt Németország, illetve az euró-zóna GDP-je a harmadik negyedévben, hogyan alakult a ZEW német gazdasági hangulat-index novemberben, illetve mekkora termelői árdrágulás következett be az Egyesült Államokban a múlt hónapban.

Még e napon kerül sor Ben Bernanke leendő FED elnöknek a Szenátus Bankbizottsága előtti meghallgatására. Szerdán az amerikai fogyasztói ár- és magindex is napvilágot lát (fontos adatok a FED további kamatpályája szempontjából). Szerdán még kiderül, hogy szeptemberben mekkora volt a nettő tőkebeáramlás az USA-ba, míg csütörtökön az amerikai ipari termelési adatok kerülnek napvilágra.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm