27 °C Budapest

Sűrű hét áll előttünk - mire érdemes odafigyelni? (3.)

Pénzcentrum
2005. november 14. 04:00

Az előttünk álló hét makrogazdasági adatok/jelentések tekintetében igencsak sűrűnek mutatkozik, ez látható az alábbi táblázatokból is. Ma délután nyilvánosságra hozza harmadik negyedéves GDP-növekedési gyorsbecslését az Ecostat, a Magyar Nemzeti Bank pedig közzéteszi a konvergencia-folyamattal kapcsolatos jelentését. Elképzelhető, hogy utóbbi kapcsán piacbefolyásoló információk látnak majd napvilágot a sajtótájékoztatón a jövőt illetően. Holnap a Reuters publikálja a 10 új EU tagállamra vonatkozó negyedéves jelentését (elemzők szerint mennyire felkészültek az országok az euró-bevezetésre). Szerdán a Pénzügymnisztérium tart tájékoztatót az államháztartás októberi folyamatairól, megtudhatjuk a váratlanul alacsony havi deficit okait. Csütörtökön az Európai Bizottság jelenteti meg a 25 EU-tagállamra vonatkozó őszi gazdasági előrejelzését. Pénteken most először név szerint is megtudhatjuk, hogy az egyes Monetáris Tanács tagok milyen tartalmú kamatdöntést támogattak, megjelenik ugyanis az október 24-i döntés jegyzőkönyve.


A régióban a mai lengyel inflációs, illetve a holnapi szlovák GDP-adatra érdemes odafigyelni, emellett a fejlett piacokon számos releváns információ lát napvilágot a következő napokban. Kedden megtudhatjuk, hogy milyen ütemben nőtt Németország, illetve az euró-zóna GDP-je a harmadik negyedévben, hogyan alakult a ZEW német gazdasági hangulat-index novemberben, illetve mekkora termelői árdrágulás következett be az Egyesült Államokban a múlt hónapban.

Még e napon kerül sor Ben Bernanke leendő FED elnöknek a Szenátus Bankbizottsága előtti meghallgatására. Szerdán az amerikai fogyasztói ár- és magindex is napvilágot lát (fontos adatok a FED további kamatpályája szempontjából). Szerdán még kiderül, hogy szeptemberben mekkora volt a nettő tőkebeáramlás az USA-ba, míg csütörtökön az amerikai ipari termelési adatok kerülnek napvilágra.


MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?