34 °C Budapest

A héten várható makroadatok - devizapiaci hatások

Pénzcentrum
2005. szeptember 5. 16:16

Az alábbiakban összefoglaljuk a főbb piacokon a héten megjelenő fontosabb makrogazdasági mutatókat, melyek hatással lehetnek a devizapiacok alakulására.

Az európai makroadatok közül kedden az euró-zóna júliusi kiskereskedelmi forgalmát, valamint szerdán a német ipari termelés július havi adatát teszik közzé. Csütörtökön ismertetik a német folyó-fizetési mérleg és a külkereskedelmi egyenleg júliusi alakulását. Pénteken pedig a francia ipari termelési adatot publikálják.

Az Egyesült Államokban holnap jelenik meg az ISM szolgáltató-szektorra számított augusztusi beszerzési menedzser index, míg csütörtökön a szokásos heti új munkanélküliek számát, valamint a nagykereskedelmi készletek júliusi alakulását ismertetik.

Szerdán a Fed az amerikai gazdaság helyzetét és kilátásait összefoglaló "Beige Book"-ot teszi közzé. A héten a piacok szempontjából fontosak lehetnek a Fed regionális vezetőinek beszédei is. Csütörtökön Moskow mond beszédet egy chicagói konferencián, míg szintén aznap Yellen beszél az Egyesült Államok gazdaságáról és monetáris politikájáról, szombaton pedig Santomero egy kanadai bank konferencián szólal fel.

A brit adatok közül, a keddi augusztus havi ipari termelés adatot, valamint a pénteken megjelenő júliusi külkereskedelmi mérleg egyenlegét érdemes kiemelni. A hét közepén ülésezik a Bank of England, majd a döntésüket a kamatokról csütörtökön teszik közzé, a piac azonban nem vár változtatást, továbbra is 4.5%-os kamatszintre számít.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A japán piacokon a figyelem középpontjában a vasárnapi választások lesznek, melyek eredménye komoly hatással lehet a japán gazdaság további alakulására. A makroadatok közül a holnapi fogyasztási kiadások júliusi alakulását, valamint a múlt hétről elhalasztott júliusi fogyasztói bizalmi indexet érdemes figyelni. Szerdán az átfogó gazdasági mutatót teszik közzé.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?