35 °C Budapest

Nem csökken a gázolaj jövedéki adója - mégis van megállapodás a fuvarozókkal

Pénzcentrum
2005. augusztus 31. 08:50

Megszületett a megállapodás a kormány és a közúti fuvarozók érdekképviseletei között. A gazdasági tárca politikai államtitkára szerint az érintett vállalkozások belátták, hogy nincs mód az üzemanyagok jövedéki adójának mérséklésére - tudósított az MTI. A megállapodás 18 pontot tartalmaz, melyből egy már megvalósult egy júniusi GKM-rendelet hatályba lépésével. Eszerint amennyiben Magyarországon

Megszületett a megállapodás a kormány és a közúti fuvarozók érdekképviseletei között. A gazdasági tárca politikai államtitkára szerint az érintett vállalkozások belátták, hogy nincs mód az üzemanyagok jövedéki adójának mérséklésére - tudósított az MTI.

A megállapodás 18 pontot tartalmaz, melyből egy már megvalósult egy júniusi GKM-rendelet hatályba lépésével. Eszerint amennyiben Magyarországon a külföldi kamionos szabálytalanságot követ el, akkor a rá kivetett bírság megfizetéséig a hatóság visszatarthatja a járművet.

Szanyi Tibor a GKM politikai államtitkára utalt rá, hogy azoknál a pontoknál, ahol kormányrendelet-módosítás szükséges, ott ezt heteken belül végrehajtják. Amelyeknél pedig törvényeket kell megváltoztatni, a módosító javaslatokat már az Országgyűlés őszi ülésszakán benyújtják.

A gázolaj jövedéki adójának csökkentésére az idén a költségvetés helyzetére tekintettel nincs lehetőség, míg a 2006-ra vonatkozó mérséklés lehetőségének vizsgálata az ősszel megkezdődik. A megállapodás tartalmazza, hogy a 2006-ra vonatkozó jövedéki-, gépjármű-, általános forgalmi és iparűzési adóra, az illetékekre, a sofőrök napidíjára, a gépjármű felelősségbiztosítására, illetve a vámellenőrzésre vonatkozó jogszabály-módosításokat tartalmazó javaslatokat az államigazgatással egy időben a négy szakmai érdekképviselet is megkapja véleményezésre - írja az MTI.
A hétvégi kamionstop feloldására augusztus 27-ről 28-ra virradó éjszaka kerül sor.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50