21 °C Budapest

Új Parvest alapok hazai forgalmazása indul

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:16

A Parvest S. A. mint kibocsátó, a BNP Paribas Hungária Bank Rt. mint magyarországi forgalmazó közreműködésével, Parvest néven, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap újabb részalapjainak befektetési jegyeit kívánja Magyarországon nyilvánosan, folyamatos forgalmazás céljából forgalomba hozni. Az alapok befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai az irányadók. Az alapok befektetési jegyeibe történő befektetés a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül. Az újonnan forgalmazott alapok: Parvest World Prestige, Parvest Japan, Parvest Asia, Parvest Japan Small Cap, Parvest China, Parvest World Resources.

A Parvest egy olyan luxemburgi bejegyzésű, változó tőkéjű befektetési társaság, amely különböző részalapokból áll. Mindegyik részalap különféle devizanemekből álló, átruházható értékpapírok és/vagy egyéb likvid pénzügyi eszközök portfóliója. Az egyes részalapokon belül különböző befektetési jegyek kerültek kibocsátásra. Az alapkezelő a következő elnevezésű részalapok Classic kategóriába tartozó tőkésítő befektetési jegyeit kívánja Magyarországon forgalomba hozni:

1) Parvest World Prestige,

2) Parvest Japan,

3) Parvest Asia,

4) Parvest Japan Small Cap,

5) Parvest China,

6) Parvest World Resources.

A befektetési jegy eladási ára az adott részalap megvásárolni kívánt kategóriájába, illetve osztályába tartozó egy befektetési jegyre jutó (T napra kiszámított) nettó eszközértékének forgalmazási jutalékkal növelt összege.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Eladási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 5%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat.

Átváltási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 2%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat. Ez az összeg magasabb is lehet, ha az eredeti részalap eladási jutaléka kevesebb, mint a megadott maximális érték. Ilyen esetekben az átváltási jutalék nem haladhatja meg a maximális díj és a forgalomba hozatalkor alkalmazott díj különbségét.

A folyamatos forgalmazás során a befektetők által adott minden egyes vételi megbízásnak részalaponként - az adott forgalmazó által jegyzett napi devizaárfolyamon számolva - legalább 2500 eurónak megfelelő nettó eszközértéket képviselő befektetésijegy-állományra kell vonatkozni.

A magyarországi befektetők az általuk vásárolt befektetési jegyek ellenértékét az adott részalap referencia-devizanemében vagy magyar forintban teljesíthetik.

A befektető kifejezett kérésére a befektetők a vásárlások ellenértékét a következő olyan, a magyar forinttól eltérő, más konvertibilis devizában is teljesíthetik, amely nem az adott részalap befektetési jegyeinek kibocsátási devizaneme: EUR, USD, GBP vagy CHF.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm