Új Parvest alapok hazai forgalmazása indul

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:16

A Parvest S. A. mint kibocsátó, a BNP Paribas Hungária Bank Rt. mint magyarországi forgalmazó közreműködésével, Parvest néven, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap újabb részalapjainak befektetési jegyeit kívánja Magyarországon nyilvánosan, folyamatos forgalmazás céljából forgalomba hozni. Az alapok befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai az irányadók. Az alapok befektetési jegyeibe történő befektetés a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül. Az újonnan forgalmazott alapok: Parvest World Prestige, Parvest Japan, Parvest Asia, Parvest Japan Small Cap, Parvest China, Parvest World Resources.

A Parvest egy olyan luxemburgi bejegyzésű, változó tőkéjű befektetési társaság, amely különböző részalapokból áll. Mindegyik részalap különféle devizanemekből álló, átruházható értékpapírok és/vagy egyéb likvid pénzügyi eszközök portfóliója. Az egyes részalapokon belül különböző befektetési jegyek kerültek kibocsátásra. Az alapkezelő a következő elnevezésű részalapok Classic kategóriába tartozó tőkésítő befektetési jegyeit kívánja Magyarországon forgalomba hozni:

1) Parvest World Prestige,

2) Parvest Japan,

3) Parvest Asia,

4) Parvest Japan Small Cap,

5) Parvest China,

6) Parvest World Resources.

A befektetési jegy eladási ára az adott részalap megvásárolni kívánt kategóriájába, illetve osztályába tartozó egy befektetési jegyre jutó (T napra kiszámított) nettó eszközértékének forgalmazási jutalékkal növelt összege.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Eladási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 5%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat.

Átváltási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 2%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat. Ez az összeg magasabb is lehet, ha az eredeti részalap eladási jutaléka kevesebb, mint a megadott maximális érték. Ilyen esetekben az átváltási jutalék nem haladhatja meg a maximális díj és a forgalomba hozatalkor alkalmazott díj különbségét.

A folyamatos forgalmazás során a befektetők által adott minden egyes vételi megbízásnak részalaponként - az adott forgalmazó által jegyzett napi devizaárfolyamon számolva - legalább 2500 eurónak megfelelő nettó eszközértéket képviselő befektetésijegy-állományra kell vonatkozni.

A magyarországi befektetők az általuk vásárolt befektetési jegyek ellenértékét az adott részalap referencia-devizanemében vagy magyar forintban teljesíthetik.

A befektető kifejezett kérésére a befektetők a vásárlások ellenértékét a következő olyan, a magyar forinttól eltérő, más konvertibilis devizában is teljesíthetik, amely nem az adott részalap befektetési jegyeinek kibocsátási devizaneme: EUR, USD, GBP vagy CHF.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?