24 °C Budapest

Új Parvest alapok hazai forgalmazása indul

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:16

A Parvest S. A. mint kibocsátó, a BNP Paribas Hungária Bank Rt. mint magyarországi forgalmazó közreműködésével, Parvest néven, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap újabb részalapjainak befektetési jegyeit kívánja Magyarországon nyilvánosan, folyamatos forgalmazás céljából forgalomba hozni. Az alapok befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai az irányadók. Az alapok befektetési jegyeibe történő befektetés a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül. Az újonnan forgalmazott alapok: Parvest World Prestige, Parvest Japan, Parvest Asia, Parvest Japan Small Cap, Parvest China, Parvest World Resources.

A Parvest egy olyan luxemburgi bejegyzésű, változó tőkéjű befektetési társaság, amely különböző részalapokból áll. Mindegyik részalap különféle devizanemekből álló, átruházható értékpapírok és/vagy egyéb likvid pénzügyi eszközök portfóliója. Az egyes részalapokon belül különböző befektetési jegyek kerültek kibocsátásra. Az alapkezelő a következő elnevezésű részalapok Classic kategóriába tartozó tőkésítő befektetési jegyeit kívánja Magyarországon forgalomba hozni:

1) Parvest World Prestige,

2) Parvest Japan,

3) Parvest Asia,

4) Parvest Japan Small Cap,

5) Parvest China,

6) Parvest World Resources.

A befektetési jegy eladási ára az adott részalap megvásárolni kívánt kategóriájába, illetve osztályába tartozó egy befektetési jegyre jutó (T napra kiszámított) nettó eszközértékének forgalmazási jutalékkal növelt összege.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Eladási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 5%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat.

Átváltási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 2%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat. Ez az összeg magasabb is lehet, ha az eredeti részalap eladási jutaléka kevesebb, mint a megadott maximális érték. Ilyen esetekben az átváltási jutalék nem haladhatja meg a maximális díj és a forgalomba hozatalkor alkalmazott díj különbségét.

A folyamatos forgalmazás során a befektetők által adott minden egyes vételi megbízásnak részalaponként - az adott forgalmazó által jegyzett napi devizaárfolyamon számolva - legalább 2500 eurónak megfelelő nettó eszközértéket képviselő befektetésijegy-állományra kell vonatkozni.

A magyarországi befektetők az általuk vásárolt befektetési jegyek ellenértékét az adott részalap referencia-devizanemében vagy magyar forintban teljesíthetik.

A befektető kifejezett kérésére a befektetők a vásárlások ellenértékét a következő olyan, a magyar forinttól eltérő, más konvertibilis devizában is teljesíthetik, amely nem az adott részalap befektetési jegyeinek kibocsátási devizaneme: EUR, USD, GBP vagy CHF.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem