18 °C Budapest

Új Parvest alapok hazai forgalmazása indul

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:16

A Parvest S. A. mint kibocsátó, a BNP Paribas Hungária Bank Rt. mint magyarországi forgalmazó közreműködésével, Parvest néven, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap újabb részalapjainak befektetési jegyeit kívánja Magyarországon nyilvánosan, folyamatos forgalmazás céljából forgalomba hozni. Az alapok befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai az irányadók. Az alapok befektetési jegyeibe történő befektetés a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül. Az újonnan forgalmazott alapok: Parvest World Prestige, Parvest Japan, Parvest Asia, Parvest Japan Small Cap, Parvest China, Parvest World Resources.

A Parvest egy olyan luxemburgi bejegyzésű, változó tőkéjű befektetési társaság, amely különböző részalapokból áll. Mindegyik részalap különféle devizanemekből álló, átruházható értékpapírok és/vagy egyéb likvid pénzügyi eszközök portfóliója. Az egyes részalapokon belül különböző befektetési jegyek kerültek kibocsátásra. Az alapkezelő a következő elnevezésű részalapok Classic kategóriába tartozó tőkésítő befektetési jegyeit kívánja Magyarországon forgalomba hozni:

1) Parvest World Prestige,

2) Parvest Japan,

3) Parvest Asia,

4) Parvest Japan Small Cap,

5) Parvest China,

6) Parvest World Resources.

A befektetési jegy eladási ára az adott részalap megvásárolni kívánt kategóriájába, illetve osztályába tartozó egy befektetési jegyre jutó (T napra kiszámított) nettó eszközértékének forgalmazási jutalékkal növelt összege.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Eladási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 5%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat.

Átváltási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 2%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat. Ez az összeg magasabb is lehet, ha az eredeti részalap eladási jutaléka kevesebb, mint a megadott maximális érték. Ilyen esetekben az átváltási jutalék nem haladhatja meg a maximális díj és a forgalomba hozatalkor alkalmazott díj különbségét.

A folyamatos forgalmazás során a befektetők által adott minden egyes vételi megbízásnak részalaponként - az adott forgalmazó által jegyzett napi devizaárfolyamon számolva - legalább 2500 eurónak megfelelő nettó eszközértéket képviselő befektetésijegy-állományra kell vonatkozni.

A magyarországi befektetők az általuk vásárolt befektetési jegyek ellenértékét az adott részalap referencia-devizanemében vagy magyar forintban teljesíthetik.

A befektető kifejezett kérésére a befektetők a vásárlások ellenértékét a következő olyan, a magyar forinttól eltérő, más konvertibilis devizában is teljesíthetik, amely nem az adott részalap befektetési jegyeinek kibocsátási devizaneme: EUR, USD, GBP vagy CHF.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?