25 °C Budapest

Új Parvest alapok hazai forgalmazása indul

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:16

A Parvest S. A. mint kibocsátó, a BNP Paribas Hungária Bank Rt. mint magyarországi forgalmazó közreműködésével, Parvest néven, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap újabb részalapjainak befektetési jegyeit kívánja Magyarországon nyilvánosan, folyamatos forgalmazás céljából forgalomba hozni. Az alapok befektetési jegyeinek forgalomba hozatalára nem a magyar, hanem a luxemburgi jog anyagi jogi szabályai az irányadók. Az alapok befektetési jegyeibe történő befektetés a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül. Az újonnan forgalmazott alapok: Parvest World Prestige, Parvest Japan, Parvest Asia, Parvest Japan Small Cap, Parvest China, Parvest World Resources.

A Parvest egy olyan luxemburgi bejegyzésű, változó tőkéjű befektetési társaság, amely különböző részalapokból áll. Mindegyik részalap különféle devizanemekből álló, átruházható értékpapírok és/vagy egyéb likvid pénzügyi eszközök portfóliója. Az egyes részalapokon belül különböző befektetési jegyek kerültek kibocsátásra. Az alapkezelő a következő elnevezésű részalapok Classic kategóriába tartozó tőkésítő befektetési jegyeit kívánja Magyarországon forgalomba hozni:

1) Parvest World Prestige,

2) Parvest Japan,

3) Parvest Asia,

4) Parvest Japan Small Cap,

5) Parvest China,

6) Parvest World Resources.

A befektetési jegy eladási ára az adott részalap megvásárolni kívánt kategóriájába, illetve osztályába tartozó egy befektetési jegyre jutó (T napra kiszámított) nettó eszközértékének forgalmazási jutalékkal növelt összege.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Eladási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 5%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat.

Átváltási jutalék: a vásárolt befektetési jegyek T napon érvényes nettó eszközértékének 2%-a. A forgalmazó üzletszabályzatában ennél alacsonyabb jutalékot is megállapíthat. Ez az összeg magasabb is lehet, ha az eredeti részalap eladási jutaléka kevesebb, mint a megadott maximális érték. Ilyen esetekben az átváltási jutalék nem haladhatja meg a maximális díj és a forgalomba hozatalkor alkalmazott díj különbségét.

A folyamatos forgalmazás során a befektetők által adott minden egyes vételi megbízásnak részalaponként - az adott forgalmazó által jegyzett napi devizaárfolyamon számolva - legalább 2500 eurónak megfelelő nettó eszközértéket képviselő befektetésijegy-állományra kell vonatkozni.

A magyarországi befektetők az általuk vásárolt befektetési jegyek ellenértékét az adott részalap referencia-devizanemében vagy magyar forintban teljesíthetik.

A befektető kifejezett kérésére a befektetők a vásárlások ellenértékét a következő olyan, a magyar forinttól eltérő, más konvertibilis devizában is teljesíthetik, amely nem az adott részalap befektetési jegyeinek kibocsátási devizaneme: EUR, USD, GBP vagy CHF.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?