Beige Book: maradhat az óvatos kamatpolitika

Pénzcentrum
2004. december 2. 14:22

Folytatódó gazdasági növekedésről számolt be legutóbbi jelentésében (Beige Book) a FED. A 12 FED körzetből 11-ben érezhetően javult a gazdasági aktivitás. Az árnyomás érdemben nem erősödik a fogyasztói szinten. A FED maradhat az óvatos kamatpolitikánál.

A fogyasztói kereslet változóan alakult az egyes kerületekben. A legutóbbi Beige Book óta csak néhány kerületben tapasztaltak egyértelmű növekedést. Az autóértékesítésben egyértelműek voltak a mérséklődés jelei.

A feldolgozóiparban és a szolgáltató szektorban kedvező jelek mutatkoztak. A vállalati aktivitás fokozódik. A lakóingatlanok piaca továbbra is meglehetősen élénk, ugyanakkor az ipari ingatlanoknál, irodáknál tart a pangás.

Míg a vállakozói hitelek továbbra is élénken nőnek, addig a jelzálogpiacon és a lakosság hitelpiacon már változatosabb a kép. Egyes kerületekben a háztartási hitelállomány növekedése érezhetően csillapodott.

Az árak tekintetében az alapanyagok és az energia oldaláról erősödő nyomás tapasztalható. A kiskereskedelemben az árak átgyűrűzése viszonylag lassú az emelkedő beszerzési árak ellenére is. Az erős verseny korlátozó tényező.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A munkaerőpiacon megfigyelhető volt némi élénkülés, egyes kerületekben bizonyos szektorokban munkaerőhiány is kialakult. A kereslet erősödése ellenére a bérköltségek csak meglehetősen visszafogottan nőnek.

A Beige Book lényeges újdonságot nem tartalmazott a korábbi információkhoz képest. A gazdaság növekszik, az árnyomás nem jelentős, a munkaerőpiac élénkül. A FED várhatóan továbbra is óvatos kamatemelésekkel operál majd.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
ajovomunkahelye  |  2023.03.13 17:34
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultú...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?