26 °C Budapest

Lassul a kiskereskedelem bővülése

Pénzcentrum
2004. október 22. 10:11

A legfrissebb adatok a kiskereskedelmi forgalom növekedési ütemének lassulását mutatják. Augusztusban 4.7%-kal, az első nyolc hónapban 6.8%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva a KSH adatai szerint.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem eladásai az átlagosnál lassabban, augusztusban 3.2%-kal, az első nyolc hónapban 3.3%-kal növekedtek.


A nem élelmiszertermékek kiskereskedelmi forgalmának bővülése továbbra is az átlagost meghaladó volt, augusztusban 6.6%-os, az első nyolc hónapban 10.1%-os növekedést mértek az előző év azonos időszakához képest.

Az átlagost meghaladóan növekedett a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelem (9.5%-kal), a könyv-, újság-, papíráru- és egyébiparcikk-kiskereskedelem (7.3%-kal), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer-kiskereskedelem (5%-kal) változatlan áron számított forgalma. Folytatódott a textil-, ruházati és lábbeli-üzletek forgalmának visszaesése, az augusztusi eladások 5.4%-kal csökkentek az előző év azonos hónapjához képest.

Az eurózóna országaiban augusztusban 0.4%-os csökkenést, az eurózónán kívüli régebbi tagországokkal együtt (az EU-15-ben) 1.6%-os, a májusban csatlakozott tagországokkal együtt (az EU-25-ben) 1.8%-os kiskereskedelmi forgalomnövekedést becsült az Eurostat az előző év azonos időszakához képest.

A gépjármű- és járműalkatrész-kiskereskedelem augusztusi forgalmában mérsékelt növekedést mértek, 2.7%-kal haladta meg az előző évit. A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelem forgalmának volumene 2.9%-kal emelkedett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kiskereskedelmi forgalom jármű- és üzemanyag-forgalommal együtt augusztusban 4.9%-kal, az első nyolc hónapban 7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A kiskereskedelmi forgalom bővülési ütemének lassulása összefüggésben lehet a reálbérkiáramlás dinamikájának lassulásával. A KSH adatai szerint augusztusban az előző év azonos időszakához képest nem volt reálbérnövekedés. Ez a lelassult bérdinamika a következő hónapok folyamatait is meghatározhatja.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm