Adótörvények - a Költségvetési Bizottság áment mondott

Pénzcentrum
2004. október 7. 08:47

A kormánypárti képviselők igen szavazatával a parlament költségvetési bizottsága támogatta a jövő évi adó- és járuléktörvény-javaslatot - értesült az MTI. Az ellenzéki képviselők közül többen vitatták, hogy az új adószabályok a lakosság és a vállalkozások adóterheit ténylegesen csökkentenék.

A "hivatalos indoklás" szerint a tőke- és magánjövedelmek adóztatásának közelítését szolgálja, hogy jövőre újból bevezetik az árfolyamnyereség-adót, az osztalékadót pedig 20-ról 25 százalékra emelik. A kormánypárti tagok szerint a kis- és középvállalkozások esetében számos fejlesztési kedvezmény ösztönzi a foglalkoztatottság bővítését.

Tállai András a Fidesz részéről kétségbe vonta, hogy az igazságosabb adórendszer érvényesítése irányába lépne a kormány. Értetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy ha a befektetéseket ösztönözni kívánják, miért kell az osztalékadót 20-ról 25 százalékra emelni.

Kóródi Mária az SZDSZ részéről felvetette: az 50 éves korhatárt 45 évre kellene levinni.

Kovács Tibor az MSZP részéről megfontolandónak nevezte, hogy a mezőgazdasági őstermelők esetében felemeljék az adókedvezmények igénybevételének jövedelemhatárát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A testület támogatta a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások különadójáról szóló törvényjavaslatot is. Az adó alapja a kamatkülönbözet. A terhet a hitelintézetek ráfordításként elszámolhatják. A bizottság ellenzéki tagjai szerint a hitelintézetek különadója elbizonytalaníthatja a külföldi befektetőket, illetve egyértelműen a takarékszövetkezeteket bünteti.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?