Tovább tart a forint-bull? 251-nél a kurzus

Pénzcentrum
2004. július 1. 12:01

A forint/euró kurzus a tegnapi zárószintje közelében nyitott, majd a kereskedés eddigi szakaszában a kurzus változatlanul a 251-es szint közelében ingadozik. Az állampapírok másodpiacán szerény mértékűm vegyes irányú hozamelmozdulás mutatkozik. A dollár/euró kurzusban a tegnap esti kamatemelés csak kismértékű elmozdulásokat okozott, míg a jen szignifikáns erősödést produkált a dollárral szemben.

A forint/euró kurzus a tegnapi záróérték (250.60-250.90) közelében nyitott, majd a kurzus a délelőtti kereskedés során változatlanul ezen a szinten ingadozott, a legutóbbi kötések jellemzően a 250.90-251.30 Ft/euró közötti sávban születtek. (Technikai okok miatt sajnos nem működik a forint-chart.)

A forint tegnapi erősödése mögött - amint már megírtuk - a lengyel kamatemelésen túl feltehetően a költségvetési takarékoskodást célzó intézkedések is közrejátszhattak, az optimista hangulat azonban - mely a forintot középtávon is a jelenlegi szinten tarthatná - elemzők szerint kissé eltúlzottnak tűnik. A makrogazdasági fundamentumok jelenleg feltehetően kissé gyengébb forint/euró kurzust indokolnának.

Az állampapírok másodpiacán a hozamgörbe rövidebb szakaszán mintegy 2-4 bp-os hozamcsökkenést, míg a hosszabb oldalon hasonló mértékű hozamemelkedést figyelhetünk meg, ami az elmúlt napok folyamataira is jellemző volt. A hosszabb oldali hozamemelkedés a magyar gazdasággal kapcsolatos befektetői bizonytalanságra utal, a végbefektetők továbbra is kissé kedvezőtlenek látják a kilátásokat.

Az Államadósság Kezelő Központ ma a 12 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, az értékesítésre felkínált mennyiség 35 milliárd forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár/euró keresztárfolyam a FED tegnapi kamatdöntését követően csak kismértékű ingadozásokat mutatott, a kurzus a 25 bázispontos kamatemelés bejelentését megelőzően az 1.2170 USD/EUR szint közelében ingadozott, a mai adatok alapján a legutóbbi kötések jellemzően az 1.2150-1.2170 USD/EUS sávban születtek. A kurzus kismértékű ingadozás mutatja, hogy a döntés megfelelt a piaci várakozásoknak.

A dollár/euró kurzusra hatással lehet ma az Európai Központi Bank ülése, melyen a piaci várakozások szerint - a meglévő inflációs nyomás ellenére - 2%-on maradhat az irányadó ráta. A két vezető deviza árfolymára az amerikai heti friss munkanélküliek számára, illetve az egész ország feldolgozóipari teljesítményére vonatkozó ISM-index lehet érdemi hatással. A tegnapi Chicagoi PMI-index jelentős visszaesést mutatott az USA közép-nyugati régiójában, mely figyelmeztető jelként is szolgálhat az Egyesült Államok gazdasági növekedésének további alakulása tekintetében.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az amerikai kamatemelés ellenére is erősödni tudott a dollárral szemben, amelynek hátterében a ma reggel nyilvánosságra hozott ún. Tankan jelentés áll. A vállalkozások üzleti hangulatindexére, illetve várakozásaira vonatkozó felmérések a várt értékeknél is jobb eredményt tükröztek, és megerősítették a japán gazdasági növekedés fenntarthatóságát. Az adatok a Nikkei tőzsdeindexében is emelkedést eredményeztek. A JPY/USD kurzus a tegnapi 109 feletti szintekről mostanra a 108-108.20 JPY/USD közötti sávba mozdult, elmúlt az elmúlt hetek legnagyobb jenerősödést jelenti a dollárral szemben. Technikai szempontból a jen erősödésének útjában jelentős ellenállási pontnak mutatkozik, a 107.75-ös,k illetve a 107-es szintek.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.11 00:01
BARE MINIMUM MONDAY A new viral trend suggests reducing Monday performance pressure to alleviate an...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm