Növekvő szállítási teljesítmény, megtörni látszik az új autó eladások növekedése

Pénzcentrum
2004. május 26. 09:00

Az I. negyedév a nemzetközi áru- illetve személyszállítási teljesítmények élénkülését hozta - áll a KSH jelentésében. Rendkívül magas volt a nemzetközi vasúti áruszállítás árutonna-kilométer értékének, valamint a légi személyszállítási teljesítményeknek a növekedése. A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások 4%-kal több árut szállítottak, mint 2003 I. negyedévében. A nemzetközi áruszállításban a szállított áruk mennyisége 15, az árutonnakilométer-teljesítmény értéke 21%-kal bővült.

A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások 4%-kal több árut szállítottak, mint 2003 I. negyedévében, a szállítási módozatok közül a legmagasabb (16%-os) növekedés a vasútnál ment végbe. Az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 17%-kal nőtt; a vasúti áruszállítás teljesítménye 36%-kal, a közúti 14%-kal bővült.

Belföldi viszonylatban a szállított árutömeg 3%-kal csökkent, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 6%-kal nőtt. A nemzetközi áruszállításban a szállított áruk mennyisége 15, az árutonnakilométer-teljesítmény értéke 21%-kal bővült. Elsősorban a tranzitforgalom élénkülésének, továbbá az alacsony bázisnak köszönhetően a vasúti szállítás árutonna-kilométer teljesítménye másfélszeresére nőtt, de jelentős mértékű (20%-os) volt a közúti áruszállítás növekedése is.

A közúti fuvarozásban a szállított áruk tömege 2, az árutonna-kilométerben kifejezett teljesítmény 9%-kal bővült.

A távolsági személyszállításban a szállított utasok száma 6, az utaskilométer-teljesítmény 1%-kal nőtt. Az utaskilométer-teljesítmény belföldön bázisszint alatt maradt, nemzetközi viszonylatban azonban a légi személyszállítás 25%-os növekedésének köszönhetően 19%-kal emelkedett.


Budapest/Ferihegy repülőtérre összesen 21.9 ezer járat érkezett, illetve indult, ez 20%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A repülőtér utasforgalma 2004 I. negyedévében 1.1 millió fő volt (ebből 576 ezer MALÉV-utas), 28%-kal több mint a bázisidőszakban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2004 I. negyedévében megtört a Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik növekedésének két éve tartó lendülete, a forgalomba helyezett 62 ezer autó 1%-os bővülést jelent. A gyártmányok listáján továbbra is az Opel és a Suzuki a legnépszerűbb.

Az egyre dinamikusabban bővülő szállítási teljesítmény mind a magyar, mind a külső konjunktúra élénkülésére utal.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.03 16:27
Annyiféle angle-ből vizslatják már az AI hatását, nehéz újat mondani. Az olvasás (a komoly olvasás...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM