22 °C Budapest

Újabb sikeres évet zárt a Generali, megtartva előkelő piaci pozícióját

Pénzcentrum
2004. március 10. 11:45

"A változó piaci és gazdasági környezet hatásai ellenére a Generali újabb sikeres üzleti évet zárt. Az első négy helyre rangsorolt hazai biztosítótársaság közül egyedül a Generali őrizte meg 17,6%-os piaci részesedését (a korrigált díjbevételeket tekintve*) és ezzel megszilárdította a magyar biztosítási piacon kivívott második pozícióját"- indította a Generali-Providencia Biztosító Rt. évösszegző sajtótájékoztatóját dr. Pálvölgyi Mátyás, vezérigazgató.

A társaság díjbevétele meghaladta a 94 milliárd forintot, adózás előtti eredménye 1,8 milliárd forintot tett ki. Megtörtént a Zürich Biztosító integrációja, valamint az igazgatásban a személybiztosítási tevékenység koncentrációja, melynek következtében az igazgatás és az értékesítés hatékonysága nőtt.
2004. március 3-ával a társaság igazgatósága tagjai közé választotta Paál Zoltánt, aki az igazgatóságban az élet, baleset és egészségbiztosítási területekért lesz felelős.

Eredmények az élet és a személybiztosítás területén
A Generali-Providencia Biztosító Rt. 2003-as életbiztosítási díjbevétele 26,8 milliárd forint, amelynek meghatározó része a folyamatos díjfizetésű életbiztosításokból származott. A Generali elsősorban a unit-linked típusú életbiztosítások növelésére koncentrált, ami átlag feletti, 33%-os állománydíj növekedést eredményezett. Az egészség- és balesetbiztosítások területén a Generali 2003 őszén - egy együttbiztosítási csoport vezető tagjaként - elnyerte a 3 és 18 év közötti fiatalok számára szóló állami finanszírozású balesetbiztosításra kiírt pályázatot. Ezzel a társaság egészség-balesetbiztosítási piaci részesedése 2003-ban meghaladta a 20%-ot. A társaság a piacon elsőként vezette be internetes Netc@re balesetbiztosítását, valamint a 2003-as év sikertermékének számítanak a banki hitelek mellé köthető személybiztosítások.

Kimagasló sikerek a vagyonbiztosítás területén
A nem-életbiztosítások állománydíja 2003-ban 14,7%-kal növekedett. A társaság 15,1%-os növekedéssel, 67,6 milliárd forintos díjelőírást realizált. A fejlődés egyértelműen a vagyonbiztosításoknak köszönhető, melyeknél a növekedés 22,3%-os volt. A nem-élet portfolióban ezek aránya 2,5 százalékponttal emelkedett.
Az elmúlt években a nagyvállalkozói szerződésállomány töretlen fejlődést mutatott. A növekedés 2003-ban is meghaladta a 20%-ot, így a vagyonbiztosítások húzóágazatává vált.
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási terület a - kisebb biztosítók piacra lépése és alacsony szinten tartott díjai miatt - a várakozások alatt maradt, míg a casco ágazat 13,9%-kal bővült.

Növekvő befektetési állomány, jó eredmény
A Generali-Providencia Biztosító Rt. a befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások nélküli befektetési állománya 2003-ban 16,1%-kal, 117,7 milliárd forintról 136,7 milliárd forintra emelkedett. A befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások állománya 9,3 milliárd forintot tett ki.
A Generalinál az értékpapír állomány portfolión belüli aránya 93%. A cég a 2002-es évhez képest 107 milliárd forintról 127 milliárd forintra növelte állományát. Ezen belül domináns a fix kamatozású, illetve a hosszú lejáratú értékpapírok állománya. A nem-értékpapír típusú befektetések esetében a bankbetétek és a részesedések állománya jelentős. A társaság 2003. évi adózás előtti eredménye 1,8 az adózás utáni eredménye 1,5 milliárd forintot tett ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gondoskodás a "Védőszárny" jegyében
A társaság az ügyfélközpontúság és átfogó gondoskodás jegyében 2002-ben kialakított Védőszárny- filozófiát továbbgondolva, az értékesítés mellett kiterjesztette azt az ügyfélszolgálati és a kárrendezési területekre is. Az ügyfélszolgálati tevékenységet tekintve a Védőszárny-filozófia ügyfélszolgálati hálózat korszerűsítését és a folyamatok optimalizálást jelenti. Kárrendezési oldalról a filozófia alkalmazása az egyre rugalmasabb, személyre szabottabb szolgáltatási háttér kialakítását segíti elő. Értékesítési oldalon a Generali komplex, teljes körű tanácsadásra fókuszál, míg termék oldalon a konkrét, hagyományosan vett biztosítási védelmen túl plusz szolgáltatások bekapcsolását, élethelyzetekhez igazított komplex megoldásokat kínál.

Innováció és tradíció
A Generali fejlesztések széles körét indította el, illetve folytatta 2003-ban is. Új értékesítés-támogató rendszereket alakított ki, fejlesztette és integrálta az adatkezelést és adatfeldolgozást, korszerű, az ügyfelek igényeit szem előtt tartó új dokumentum-kezelő rendszert vezetett be, valamint kialakította teljes körű digitális archívumát. A társaság megújította tanácsadói honlap rendszerét, weboldala, a Generali Online pedig látogatói csúcsot ért el. A cég internetes szerződés-megtekintő rendszerében regisztrált felhasználók száma egy év alatt megötszöröződött. A tradíció és lokálpatriotizmus jegyében a társaság felújított és átadott Debrecen belvárosában egy 6300m2-es műemlék-jellegű épületet, ahol a Generali legkorszerűbb - elektronikus ügyfél-hívó rendszerrel ellátott - ügyfélszolgálata nyílt meg.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?