Újabb sikeres évet zárt a Generali, megtartva előkelő piaci pozícióját

Pénzcentrum
2004. március 10. 11:45

"A változó piaci és gazdasági környezet hatásai ellenére a Generali újabb sikeres üzleti évet zárt. Az első négy helyre rangsorolt hazai biztosítótársaság közül egyedül a Generali őrizte meg 17,6%-os piaci részesedését (a korrigált díjbevételeket tekintve*) és ezzel megszilárdította a magyar biztosítási piacon kivívott második pozícióját"- indította a Generali-Providencia Biztosító Rt. évösszegző sajtótájékoztatóját dr. Pálvölgyi Mátyás, vezérigazgató.

A társaság díjbevétele meghaladta a 94 milliárd forintot, adózás előtti eredménye 1,8 milliárd forintot tett ki. Megtörtént a Zürich Biztosító integrációja, valamint az igazgatásban a személybiztosítási tevékenység koncentrációja, melynek következtében az igazgatás és az értékesítés hatékonysága nőtt.
2004. március 3-ával a társaság igazgatósága tagjai közé választotta Paál Zoltánt, aki az igazgatóságban az élet, baleset és egészségbiztosítási területekért lesz felelős.

Eredmények az élet és a személybiztosítás területén
A Generali-Providencia Biztosító Rt. 2003-as életbiztosítási díjbevétele 26,8 milliárd forint, amelynek meghatározó része a folyamatos díjfizetésű életbiztosításokból származott. A Generali elsősorban a unit-linked típusú életbiztosítások növelésére koncentrált, ami átlag feletti, 33%-os állománydíj növekedést eredményezett. Az egészség- és balesetbiztosítások területén a Generali 2003 őszén - egy együttbiztosítási csoport vezető tagjaként - elnyerte a 3 és 18 év közötti fiatalok számára szóló állami finanszírozású balesetbiztosításra kiírt pályázatot. Ezzel a társaság egészség-balesetbiztosítási piaci részesedése 2003-ban meghaladta a 20%-ot. A társaság a piacon elsőként vezette be internetes Netc@re balesetbiztosítását, valamint a 2003-as év sikertermékének számítanak a banki hitelek mellé köthető személybiztosítások.

Kimagasló sikerek a vagyonbiztosítás területén
A nem-életbiztosítások állománydíja 2003-ban 14,7%-kal növekedett. A társaság 15,1%-os növekedéssel, 67,6 milliárd forintos díjelőírást realizált. A fejlődés egyértelműen a vagyonbiztosításoknak köszönhető, melyeknél a növekedés 22,3%-os volt. A nem-élet portfolióban ezek aránya 2,5 százalékponttal emelkedett.
Az elmúlt években a nagyvállalkozói szerződésállomány töretlen fejlődést mutatott. A növekedés 2003-ban is meghaladta a 20%-ot, így a vagyonbiztosítások húzóágazatává vált.
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási terület a - kisebb biztosítók piacra lépése és alacsony szinten tartott díjai miatt - a várakozások alatt maradt, míg a casco ágazat 13,9%-kal bővült.

Növekvő befektetési állomány, jó eredmény
A Generali-Providencia Biztosító Rt. a befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások nélküli befektetési állománya 2003-ban 16,1%-kal, 117,7 milliárd forintról 136,7 milliárd forintra emelkedett. A befektetési alapokhoz kötött életbiztosítások állománya 9,3 milliárd forintot tett ki.
A Generalinál az értékpapír állomány portfolión belüli aránya 93%. A cég a 2002-es évhez képest 107 milliárd forintról 127 milliárd forintra növelte állományát. Ezen belül domináns a fix kamatozású, illetve a hosszú lejáratú értékpapírok állománya. A nem-értékpapír típusú befektetések esetében a bankbetétek és a részesedések állománya jelentős. A társaság 2003. évi adózás előtti eredménye 1,8 az adózás utáni eredménye 1,5 milliárd forintot tett ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Gondoskodás a "Védőszárny" jegyében
A társaság az ügyfélközpontúság és átfogó gondoskodás jegyében 2002-ben kialakított Védőszárny- filozófiát továbbgondolva, az értékesítés mellett kiterjesztette azt az ügyfélszolgálati és a kárrendezési területekre is. Az ügyfélszolgálati tevékenységet tekintve a Védőszárny-filozófia ügyfélszolgálati hálózat korszerűsítését és a folyamatok optimalizálást jelenti. Kárrendezési oldalról a filozófia alkalmazása az egyre rugalmasabb, személyre szabottabb szolgáltatási háttér kialakítását segíti elő. Értékesítési oldalon a Generali komplex, teljes körű tanácsadásra fókuszál, míg termék oldalon a konkrét, hagyományosan vett biztosítási védelmen túl plusz szolgáltatások bekapcsolását, élethelyzetekhez igazított komplex megoldásokat kínál.

Innováció és tradíció
A Generali fejlesztések széles körét indította el, illetve folytatta 2003-ban is. Új értékesítés-támogató rendszereket alakított ki, fejlesztette és integrálta az adatkezelést és adatfeldolgozást, korszerű, az ügyfelek igényeit szem előtt tartó új dokumentum-kezelő rendszert vezetett be, valamint kialakította teljes körű digitális archívumát. A társaság megújította tanácsadói honlap rendszerét, weboldala, a Generali Online pedig látogatói csúcsot ért el. A cég internetes szerződés-megtekintő rendszerében regisztrált felhasználók száma egy év alatt megötszöröződött. A tradíció és lokálpatriotizmus jegyében a társaság felújított és átadott Debrecen belvárosában egy 6300m2-es műemlék-jellegű épületet, ahol a Generali legkorszerűbb - elektronikus ügyfél-hívó rendszerrel ellátott - ügyfélszolgálata nyílt meg.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM