2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Otthonfelújítási hitel: újabb részleteket közölt Novák Katalin


Az Orbán Viktor által szombaton bejelentett otthonfelújítási hitelt 6 millió forint erejéig, 10 évre, legfeljebb 3%-os kamattal lehet majd felvenni. Novák Katalin családügyi miniszter Facebook-videója szerint a hitelfelvevőknek egy évük lesz csak arra a hitelfelvételt követően, hogy benyújtsák magára az otthonfelújítási támogatásra az igényüket.

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program: 2021. február 1-jétől otthonfelújítási kölcsönt kínálnak azoknak, akinek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az akár 3 millió forintos, a felújítási költségek felére rúgó otthonfelújítási támogatással élni tudjanak - mondta Facebook-videójában Novák Katalin családügyi miniszter, megismételve Orbán Viktor szombati bejelentésének lényegét.

Ismertetett néhány újabb részletet is:

  • az otthonfelújítási kölcsön egy maximum 6 millió forintos, maximum 10 éves futamidejű, maximum 3%-os kamatozású kölcsön, bankban lehet majd igényelni.
  • A bankok vizsgálják meg, hogy egyébként jogosult-e az igénylő az otthonfelújítási támogatás igénybevételére (legalább egy gyermeket nevel háztartásában, van felújítási céljuk és legalább 1 éves tb-jogviszonyuk). Aki megfelel a hitelbírálat szempontjainak, megkapja a hitelt.
  • Amikor megkapta valaki a hitelt, és elkezdte a felújítást, menet közben gyűjtögetheti a számlákat, és aztán "egy egész évük van arra", hogy ezt követően a Magyar Államkincstárnál igényeljék az otthonfelújítási támogatást is.
  • Ekkor még a Magyar Államkincstár is megvizsgálja, hogy az igénylő jogosult-e a felújítási támogatásra az adott pillanatban, vagyis két pillanatban kell megfelelni a feltételeknek.
  • A felvett hitel tartozásösszege ennek a támogatásnak a beszámításával 3 millió forinttal csökken. A 10 éves futamidő fennmaradó részében kell ezt törleszteni, ebben az időszakban a legnagyobb összegű támogatás esetén ez 30 ezer forint körüli törlesztőrészletet jelent majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked