15 °C Budapest

Hitelből végtörlesztenél? Ezt kínálják most a bankok

Pénzcentrum
2011. október 28. 11:00

Továbbra sem lehet találni igazán kedvező forinthitelt végtörlesztésre. Lelassultak az események a jelzáloghitelek piacán, a referenciarátához kötés és a kötelező pozitív adóslista felállítása előtt, a végtörlesztés kellős közepén megemelkedett THM-ek beálltak egy igen széles, 10 - 14 százalékok közötti sávba. De jó ez a hitelből végtörleszteni szándékozóknak?

A kormányzati számítások szerint a devizahitelesek 10-15 százaléka él majd a végtörlesztés lehetőségével, ez várhatóan 500 és 750 milliárd forintnyi hitelkiváltást jelent - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter képviselői írásbeli kérdésre adott válaszában. A miniszter megerősítette: a kormány, ha kell, újabb intézkedéseket hoz a devizahitelesek érdekében

Az általunk megkérdezett hitelintézetek közül csak hárman válaszoltak arra a kérdésre, devizahitel kiváltásra is nyújtanak forinthitelt. Az elmúlt egy hónapban többen jelezték, hogy külön terméket dolgoznak ki erre a célra, de ez eddig nem történt meg. Nézzük azt a három bankot, ahol biztosan kaphatunk hitelt végtörlesztésre, néhol gyorsított ügyintézéssel.

A cikk megjelenése után a Gránit Bank is jelezte lapunknak, hogy a fiókjaiban elérhető jelzálogalapú hiteleket fel lehet használni végtörlesztésre is. A bank által kínált kölcsönök THM-jét táblázatunkban feltüntettük.


>> Jobban járnál a forinthitellel? Végtörlesztő kalkulátor <<


A K&H jelenleg a bankon kívülről érkező ügyfeleknek kínál forinthitelt. Jelenleg a "K&H ingatlanfedezetű hitel - csak kamattal" gyorsított eljárással hitelkonstrukció vehető igénybe az újonnan érkező hitelállomány esetén, vagyis K&H devizahiteleseinek nincs lehetősége a bankon belüli kiváltásra. A Bankon kívüli ügyfeleknek nyújtott hitel THM-je 10,3 százalék. A Budapest Bank sem dolgoz ki új terméket végtörlesztésre, azonban a hitelkiváltáshoz a bank meglévő forintalapú jelzáloghitelei továbbra is elérhetőek mind a saját, mind a külső ügyfelek számára. THM (%): 12,36%. Kezdeti költséget a bank nem számol fel, az ügyfélnek csak a bankon kívül álló díjakkal kell számolnia (közjegyző, földhivatal stb.). A bank terméktulajdonságának köszönhetően a bankszámlán tartott pénz csökkentheti a törlesztőrészletet vagy a futamidőt, ezért magasabb keresetűeknek alternatíva lehet alacsonyabb THM értékű konstrukciókkal szemben is a bank "Egyenlítő Hitele"

 


A takarékbank arról számolt be, hogy a hálózatukban egységesen kínált hitel THM-e 11,42 százalék, de ettől az egyes szövetkezeti intézmények eltérhetnek. Amennyiben takarékszövetkezetektől kívánunk hitelt felvenni, keressük fel a legközelebbi fiókot; a korlátos erősforrások miatt a legtöbb intézmény csak a saját vonzáskörzetében tud hitelt nyújtani. A takarékpontokban is elérhető kölcsön esetén számolni kell az ingatlan-nyilvántartásieljárás díjjal, mely 12 600 Ft/ingatlan, valamint a számlavezetés díjra, ami 199 Ft/hó (mivel ennek nyitása kötelező).

Az alábbi táblázatban a bankok hirdetményében szereplő nem feltétlenül kiváltó jelzáloghitelek díjait tartalmazza.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Eddig is ismert volt a szövetkezetből bankká alakult Pannon Takarékban ajánlata, mely a kezdeti 10,72 százalékos THM-jét mára 11,42 százalékra növelte. Nem kaptunk visszajelzést ugyan a Volksbanktól, de úgy tudjuk a náluk 9,32 százalékos THM-mel kínált hitelt végtörlesztése is fel lehet használni. Ez a bank volt az egyik, mely csökkentette a hitel díjait az elmúlt időszakban. Az OTP, Erste és a CIB viszont nem nyúlt a termékhez az elmúlt 22 napban.



 


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Holdblog  |  2024. március 28. 06:02
Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gá...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm