2020. augusztus 14. péntek Marcell

A bankok ígérik: nem hárítják a jövőben a különadót az ügyfelekre


Mivel az összeget visszaigényelhetik a bankok, a Bankszövetség álláspontja az, hogy semmilyen költséget emiatt a pénzintézetek nem fognak a fogyasztókra hárítani.

"A veszélyhelyzet alatt a bankszektornak nagyon sok szerepben kell helyt állnia. Stabilan és biztonságosan kell működtetnünk a pénzforgalmat, fizetési rendszereket, biztonságban kell tartani az alkalmazottakat és az ügyfeleket, illetve a hitelezés és a gazdaságösztönzés, valamint a szolidaritás is nagyon fontos a társadalomban" - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Bankszövetség elnöke.

Becsei András elmondta, hogy a különadót év végéig három egyenlő összegben kell megfizetni - júniusban, szeptemberben és decemberben -, az ütemezést a Pénzügyminisztérium kérte a bankoktól, de úgy véli, ezt a bankszektor később vissza fogja tudni kapni, erre ugyanis a tárcavezető konkrétan utalt.

Tehát mivel az összeget visszaigényelhetik a bankok - vagyis egy előre hozott adóbefizetésről van szó -, a Bankszövetség álláspontja az, hogy semmilyen költséget emiatt a pénzintézetek nem fognak a fogyasztókra hárítani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.