Ezekben a bankokban indult el a babaváró: így kell igényelni

2019. július 2. 15:45

Bár a rendelet hétfőtől hatályos, nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt. A Bank360 összeállította az indulók listáját.

Hetekkel a start előtt jelezték a pénzintézetek, hogy készen állnak majd július elsejével az igénylések befogadására. Múlt héten megtudtuk, hogy nem lesznek sorok a bankfiókokban, hiszen a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolását csak július elsejével lehet igényelni a járási hivatalokban és kormányablakokban, az átfutási idő pedig legfeljebb 8 nap.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mára viszont az is kiderült, hogy nem minden banknál vált elérhetővé a babaváró hitel. A Bank360 összeállítása szerint az alábbi kereskedelmi bankok kezdték meg a hitel forgalmazását, azaz ezeknél a pénzintézeteknél tudunk igényelni, amint minden szükséges dokumentum megvan és a feltételeknek eleget teszünk:

  • Sberbank - csak időpontfoglalással
  • Erste Bank
  • OTP Bank
  • Budapest Bank
  • Raiffeisen Bank
  • K&H Bank
  • Takarék Csoport

Vannak olyan pénzintézetek, amelyek várhatóan a napokban fognak előrukkolni a termékkel, például július 8-án indul a termékkel a CIB Bank és napokon belül az UniCredit Bank is a Bank360 információi szerint.

Több banknál a hét második felére van csak időpont

Kényelmesebb lehet a folyamat, ha az igényléshez bankfióki időpontot foglalunk, ám több bank is jelezte, hogy csak a hét második felére tud már adni.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A Bank360 fővárosi megfigyelése szerint egyik banknál sincsenek sorok a babaváróért, hiszen aki igényelni akar, az először a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolást szerzi be a járási hivatalokban, kormányablakokban, ami legfeljebb 8 nap, plusz a postázás.

Jelenleg egyetlen olyan pénzintézet van, amelynél online igényelhető a hitel, a Gránit Bank. Itt a dokumentumok feltöltése a neten keresztül történik, a bankfiókot mindössze csak a sikeres elbírálás után, a szerződés aláírásakor kell meglátogatni.

De miért fontos, hogy melyik banknál van babaváró?

Egyáltalán nem mindegy a Bank360 szerint, hogy melyik banknál igényeljük a babaváró hitelt, hiszen a hitelbírálat banki hatáskörbe tartozik. A legnagyobb különbségek a jövedelmi elvárások között vannak. Míg van olyan pénzintézet, ahol akár minimálbér igazolásával is felvehetjük a 10 millió forintot, addig más bankoknál akár nettó 150 000 forintos is lehet az elvárt jövedelem.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

Nem csak az elvárt jövedelem jelent különbséget a bankok között. Több pénzintézet kedvezményekkel, akciókkal várja a babahitelt igénylőket.

A Bank360 összesítése szerint például a Sberbank a szerződést kötő pároknak visszavonásig a hitelösszeg 0,5 százalékát jóváírja, ha három hónapon belül legalább két alkalommal 100 000 forint jóváírás történik a számlán - megfelelő az utalás és a készpénzes befizetés is. A jóváírás a negyedik hónap 15-éig vehető igénybe. 10 millió forintos hitelösszeg esetén ez 50 000 forintot jelent, ami a futamidő elején egy teljes havi törlesztőrészletnek felel meg.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A K&H Bank 50 000 forintos jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2019. július 31-ig hiánytalanul benyújtják hitelkérelmüket a bankhoz. A jóváírás a folyósítást követően történik meg a K&H-s babaváró hitel törlesztőszámlán.

A kezességvállalási díjból enged a Raiffeisen Bank, méghozzá az alábbi módon:

  • a havonta fizetendő kezességvállalási díj 50 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább 400 000 forint legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.
  • 20 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább a mindenkori minimálbér összege legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.

A Gránit Bank szintén átvállalja az első három hónap kezességvállalási díját - ez 10 millió forintos hitelösszegnél 12 500 forintot jelent.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm