Ezek a nyár legforróbb hitelei - még olcsóbbak lettek a kölcsönök (x)

Ezek a nyár legforróbb hitelei - még olcsóbbak lettek a kölcsönök (x)

Pénzcentrum
2019. június 7. 14:02

Beköszöntött a jó idő, nyáron pedig a szokásos kertrendezési, felújítási munkálatok mellett rendre megjelenik az utazás, pihenés is, mint kiadás. Ez igencsak megterheli az átlagos pénztárcát, amit sokan hitellel enyhítenek. De vajon melyik kölcsön most a legkedvezőbb a piacon?

Új kerti bútorok, festés, aztán pedig a jól megérdemelt nyaralás, pihenés, és már kanyarban van a suli kezdet is - nem csoda, hogy a nyári időszak és az ősz eleje sokak számára megterhelő lehet anyagilag a szükséges megtakarítások nélkül. Nagyon gyorsan jelentkezhet így több százezer- akár millió forintos kiadás is.

A kedvező makrogazdasági környezetben, alacsony kamatok és folyamatos bérnövekedés mellett azonban egyre többen érzik úgy, hogy most van lehetőségük nagyobb volumenű tervek megvalósítására és kicsit nagyobb kockázatot vállalni egy hitellel.

Jól tükrözik ezt a személyi kölcsönre vonatkozó legfrissebb jegybanki statisztikák: áprilisban majdnem ugyanannyit vettünk fel, mint egy hónappal korábban: 48,72 milliárd forintnyit, ami 31 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.

Olcsóbban finanszírozhatunk hitelből

A Bank360 hitelkalkulációkkal foglalkozó szakemberei szerint jó hír, hogy tovább olcsósodtak a személyi kölcsönök: míg tavaly áprilisban az átlagos hitelköltség mutató 14,35 százalék volt, addig idén 13,55 százalék volt a hiteligénylők költsége

Persze ez csak az átlagos költségmutató: a személyi kölcsön kalkulátorral egy-kettőre kiderül, hogy most sokkal “karcsúbb" kamatokkal is találkozhatunk a nyári melegben.

Ha például 1 500 000 millió forintból fizetnénk az extra kiadásokat, már kevesebb mint 30 000 forintos havi fix törlesztőrészlet mellett is igényelhetünk ennyi pénzt 60 hónapos futamidővel, feltéve, ha van nettó 250 000 forint igazolt jövedelmünk havonta. A Sberbank és a Bank360 közös, Extra elnevezésű kölcsönének 29 746 forint a törlesztőrészlete, a feltételek teljesítésével pedig egy havi törlesztőrészletet visszakapunk a banktól. A kölcsön csak a Bank360 kalkulátorán keresztül igényelhető. Szintén kedvező a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne 8,17 százalékos THM-mel és 30 327 forintos fix törlesztőrészlettel, vagy az UniCredit Stabil Kamat kölcsöne 30 487 forintos törlesztőrészlettel és 8,41 százalékos THM-mel.

Nagyobb hitelösszegre van szükségünk? Akár már 7-10 millió forintot is igényelhetünk így, ingatlanfedezet nélkül. 7 millió forint 84 hónapos futamidőre ráadásul már 6,9 százalékos THM-mel is igényelhető a CIB-től, amelynek törlesztőrészlete 104 597 forint lesz.

Nem mindegy, mit választunk

Ahogy láthattuk, egyes ajánlatok törlesztőrészlete között kevesebb mint 500 forint eltérés is lehet. Joggal mondja az ember ez alapján, hogy mindegy, honnan igénylünk, hiszen végül nagyjából ugyanannyit fizetünk vissza. Ha megvizsgáljuk a kalkulátorral a kölcsönöket, kiderül, hogy nem ez a helyzet: 1 500 000 forint visszafizetése a legkedvezőbb és a harmadik legkedvezőbb kölcsön esetében 20 000 forintos különbséget eredményez, azaz ennyivel többet fizetünk ki feleslegesen, ha nem vagyunk elég alaposak. Sokkal nagyobb a különbség akkor, ha más ajánlatokkal hasonlítjuk össze a legkedvezőbbet, hiszen ekkor láthatjuk, hogy akár közel 200 000 forint is lehet az eltérés a két ajánlat között. Éppen ezért érdemes minden hitelfelvétel előtt összehasonlítani a kölcsönöket a Bank360 kalkulátorával.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?