14 °C Budapest

Irdatlan akciókat szabadítottak el a bankok: az élelmesek már rárepültek

2019. február 1. 12:30

Év elején is népszerű a személyi kölcsön a lakosság körében, nem véletlenül: akinek segítségre van szüksége az évindításhoz, akár 10 millió forintot is felvehet jövedelemfedezettel. A legjobb ajánlatok felkutatásához érdemes az akciókat figyelni, de megfontoltnak maradni.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján tavaly az első 11 hónapban a személyi kölcsönök átlagos teljes hiteldíj mutatója 14,09 százalék volt. A hitelkalkulációkkal is foglalkozó Bank360 szerint azonban ennél sokkal kedvezőbb költségmutatóval is vehetünk fel személyi kölcsönt januárban: a portál rangsora szerint 1 000 000 forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidőre több pénzintézet is kínál akár 10 százalék alatti THM-mel, ami átlagosan havi 20 000 forintos törlesztőrészletet jelent, ha most készülünk felvenni a kölcsönt.

A kamatok továbbra is alacsonyak, ráadásul a legtöbb pénzintézetnél ma már rögzítettek, ezért nem kell tartanunk a törlesztő változásától. Ha viszont még kedvezőbb ajánlatokra vágyunk, érdemes figyelni az aktuális akciókat is, hiszen további kamatkedvezményeket is kaphatunk. A Bank360 közlése szerint az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a hitelfelvevők:

  • Az OTP Bank ismét akciósan kínálja személyi kölcsönét: 1 százalékpontos kedvezményt ad az új igénylőknek január hetedikétől, legkésőbb március végéig, továbbá él az online kuponkedvezmény is, amely szintén 1 százalékpontos kedvezményt jelent az ügyleti kamatból.
  • A Magyar Cetelem Bank március 2-ig pedig elengedi a folyósítási díjat, ami egyébként a hitelösszeg 1 százaléka lenne.
  • Új személyi kölcsön akcióval rukkolt elő a Raiffeisen Bank is: a pénzintézet ismét az új ügyfeleket célozza, nekik 6 százalékpont kamatkedvezményt adnak, ha nem rendelkezünk itt bankszámlával vagy hiteltermékkel. 10 százalékpont a kedvezmény, ha jövedelmünk minimum nettó 250 000 forint és a kölcsön összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot.
  • Meglévő akciókat is érdemes kihasználni, például a Sberbank Árgaranciáját június 30-ig. A pénzintézet kedvezőbbre módosítja hitelajánlatának kamatát, ha másik banktól hozunk egy kedvezőbb ígérvényt ugyanazon feltételek mellett felvehető konstrukcióról.
  • Szintén kedvezményes kamat érhető el januárban a legtöbb pénzintézetnél abban az esetben, ha magas jövedelmet igazolunk a hitelfelvételnél. Ez jellemzően 250 000 forint feletti havi nettót jelent, ebben az esetben akár 5-10 százalékponttal jobb ajánlatot is kaphatnak a hiteligénylők.

A Bank360 szerint a januári érdeklődés messze nagyobb a korábbi években megszokottnál. A szakportálnál mért adatok alapján például az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal magasabb a személyi kölcsönök iránti érdeklődés, amelynek egyik oka, hogy egyre többen akarják kihasználni az olcsóbb hitelekben rejlő lehetőségeket.

A Pénzcentrum személyi kölcsön kalulátorával könnyedén megtalálhatod a legjobb ajánlatokat! Kattints, és válogass az akciók között!

Gyorsasági játék

Aki sikeresen igényel, annak ma már nem kell napokat várnia a hitel folyósítására - legalábbis erről számol be a Bank360. Több pénzintézet is elindult az online személyi kölcsön igényléssel tavaly, így akár a kanapéból is lerendezhetjük az egész folyamatot, egy órán belül pedig a számlánkon lesz a pénz. Ha a hagyományos utat választjuk és a bankfiókban szeretnénk ügyet intézni, akkor sem kell sokat várnunk, ma már átlagosan két munkanapon belül megérkezik a folyószámlára az igényelt kölcsön.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amivel viszont nem érdemes sietni, az a döntés - véli a Bank360. Bármennyire is szorít minket az idő, mindenképpen járjunk utána alaposan, hogy melyik kölcsönnel járunk a legjobban, és ehhez nagy segítség egy hitelkalkulátor is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem