26 °C Budapest
Roham indult a magyar áruházakba: tömegek állnak sorba az akciókért

Roham indult a magyar áruházakba: tömegek állnak sorba az akciókért

2018. augusztus 25. 07:03

Több tízezer forintot hagynak a szülők ezekben a napokban az áruházak, az írószer- és ruhaboltok pénztáraiban, mire beszerzik az új tanév összes szükséges kellékét. Akadnak persze olyanok, akiknél az egész év az akcióvadászatról szól, de a legtöbben augusztus végére hagyják a nagybevásárlást. Megkerestük a legnépszerűbb beszerzőhelyeket, feltérképeztük, mit hol érdemes venni.

A legfrissebb számítások szerint egy elsős beiskolázása, ha csak a legszükségesebb, legolcsóbb tan- és sportszereket vásároljuk meg neki, 32500 forintot emészthet fel az iskolai év indításakor. Ebben a képzeletbeli kosárban 27 termék van, de aki éppen egy elsőst készít fel, az tudja, hogy ennél sokkal több mindenre van szüksége: cipőkre, ünnepi és hétköznapi ruhákra, íróasztalra. így nem ritka, hogy

a végösszeg eléri a 200 ezer forintot is. Főleg akkor, ha nem mindenből a legolcsóbbat választjuk, hanem a minőségi, de drágább termékeket részesítjük előnyben.

Már javában tart az áruházi roham, a családok ezekben a napokban, legkésőbb a jövő hét végéig nagyjából minden szükséges tanszert beszereznek. Több mint egymillió diáknak kezdődik el a tanév, tehát van mit vásárolniuk a szülőknek, de szerencsére a hol sem okoz gondot.

Megkérdeztük a legnépszerűbb beszerzőhelyeket, felkészültek-e a rohamra, illetve mit érdemes náluk beszerezni. A Tesco például több, mint 100 ezer táskával készül az iskolakezdésre, illetve tanszerek széles válsztékával. Paparó Tamás,A Tesco Global külső kommunikációs menedzsere szerint fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő táska kiválasztására, hiszen akár felnőttkori gerincproblémákhoz vezethet egy rosszul kiválasztott modell. A videónkból az is kiderül, milyen táskákat érdemes vásárolni a legkisebbeknek.

A Spar és az Interspar áruházaiban a tavalyi évben a legkeresettebbek a füzetek és a füzetborítók voltak, ezek tették ki a tanszerforgalom egyharmadát. Idén is erre készülnek. valamint az újabb vásárlói igények megjelenések okán sok, magasabb árfekvésű termék is megtalálható.

Az Auchan áruházai is széles választékkal várják a vásárlókat, itt minden beszerezhető egy helyen: tanszerektől kezdve a bútorokon át az iskolásoknak szükséges elektronikai eszközökig. Adorján Abigél, az áruház kommunikációs menedzserétől megtudtuk, hogy az iskolakezdés az egyik legfontosabb kereskedelmi időszak a számukra. Korábban azt is megtudtuk tőle, hogy egyre több nagybevásárlás közben fotózó szülőre számítanak, hiszen gyakran anyuka és apuka inkább egymaga deríti fel a kínálatot, a döntést pedig a helyben készített kép alapján a gyermekre bízza.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bukor Dánielt, a Pirex ügyvezető igazgatóját is kérdeztük az írószerhálózat akcióiról, aki nemrégiben nyílt biatorbágyi Premier Outletben található üzletükre hívta fel a figyelmet, ahol sokkal kedvezőbb árakkal várják a vásárlókat.

Elmondása szerint azért érdemes gyermekünknek minőségi tanszereket vásárolni, mert akkor hosszútávon garantáltan kevesebbet kell majd költeni hasonló kiadásokra. Egy márkás, jó minőségű iskolatáska vagy tolltartó akár 4-5 évig is használható. Ha silány minőséget választunk, akkor 1-2 évente kell belőle újat vásárolni. Kiemelten fontos a ceruzák, tollak ergonómiai kialakítására is odafigyelni, ami hozzásegítheti a tanulókat a szép írásképpel történő gördülékeny jegyzeteléshez.

Leárazás - érdemes várni?

Akciók, leárazások nyilván lesznek majd a tanszervásárlási szezon végén, ám azt előre lehetetlen megjósolni, mi az, ami megmarad, és az áruházak akciók keretében megszabadulnak majd tőle. Ezért erre egyelőre még nem érdemes számítani. Tehát ha a csemete beleszeret egy csillogó iskolatáskába, de túl drágának találjuk, ne apelláljunk arra, hogy majd a roham utáni akciókban féláron megvehetjük. A készletek ugyanis végesek és csak a maradékot fgojuk olcsóbban megkapni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?