2 °C Budapest
Roham indult a magyar áruházakba: tömegek állnak sorba az akciókért

Roham indult a magyar áruházakba: tömegek állnak sorba az akciókért

2018. augusztus 25. 07:03

Több tízezer forintot hagynak a szülők ezekben a napokban az áruházak, az írószer- és ruhaboltok pénztáraiban, mire beszerzik az új tanév összes szükséges kellékét. Akadnak persze olyanok, akiknél az egész év az akcióvadászatról szól, de a legtöbben augusztus végére hagyják a nagybevásárlást. Megkerestük a legnépszerűbb beszerzőhelyeket, feltérképeztük, mit hol érdemes venni.

A legfrissebb számítások szerint egy elsős beiskolázása, ha csak a legszükségesebb, legolcsóbb tan- és sportszereket vásároljuk meg neki, 32500 forintot emészthet fel az iskolai év indításakor. Ebben a képzeletbeli kosárban 27 termék van, de aki éppen egy elsőst készít fel, az tudja, hogy ennél sokkal több mindenre van szüksége: cipőkre, ünnepi és hétköznapi ruhákra, íróasztalra. így nem ritka, hogy

a végösszeg eléri a 200 ezer forintot is. Főleg akkor, ha nem mindenből a legolcsóbbat választjuk, hanem a minőségi, de drágább termékeket részesítjük előnyben.

Már javában tart az áruházi roham, a családok ezekben a napokban, legkésőbb a jövő hét végéig nagyjából minden szükséges tanszert beszereznek. Több mint egymillió diáknak kezdődik el a tanév, tehát van mit vásárolniuk a szülőknek, de szerencsére a hol sem okoz gondot.

Megkérdeztük a legnépszerűbb beszerzőhelyeket, felkészültek-e a rohamra, illetve mit érdemes náluk beszerezni. A Tesco például több, mint 100 ezer táskával készül az iskolakezdésre, illetve tanszerek széles válsztékával. Paparó Tamás,A Tesco Global külső kommunikációs menedzsere szerint fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő táska kiválasztására, hiszen akár felnőttkori gerincproblémákhoz vezethet egy rosszul kiválasztott modell. A videónkból az is kiderül, milyen táskákat érdemes vásárolni a legkisebbeknek.

A Spar és az Interspar áruházaiban a tavalyi évben a legkeresettebbek a füzetek és a füzetborítók voltak, ezek tették ki a tanszerforgalom egyharmadát. Idén is erre készülnek. valamint az újabb vásárlói igények megjelenések okán sok, magasabb árfekvésű termék is megtalálható.

Az Auchan áruházai is széles választékkal várják a vásárlókat, itt minden beszerezhető egy helyen: tanszerektől kezdve a bútorokon át az iskolásoknak szükséges elektronikai eszközökig. Adorján Abigél, az áruház kommunikációs menedzserétől megtudtuk, hogy az iskolakezdés az egyik legfontosabb kereskedelmi időszak a számukra. Korábban azt is megtudtuk tőle, hogy egyre több nagybevásárlás közben fotózó szülőre számítanak, hiszen gyakran anyuka és apuka inkább egymaga deríti fel a kínálatot, a döntést pedig a helyben készített kép alapján a gyermekre bízza.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bukor Dánielt, a Pirex ügyvezető igazgatóját is kérdeztük az írószerhálózat akcióiról, aki nemrégiben nyílt biatorbágyi Premier Outletben található üzletükre hívta fel a figyelmet, ahol sokkal kedvezőbb árakkal várják a vásárlókat.

Elmondása szerint azért érdemes gyermekünknek minőségi tanszereket vásárolni, mert akkor hosszútávon garantáltan kevesebbet kell majd költeni hasonló kiadásokra. Egy márkás, jó minőségű iskolatáska vagy tolltartó akár 4-5 évig is használható. Ha silány minőséget választunk, akkor 1-2 évente kell belőle újat vásárolni. Kiemelten fontos a ceruzák, tollak ergonómiai kialakítására is odafigyelni, ami hozzásegítheti a tanulókat a szép írásképpel történő gördülékeny jegyzeteléshez.

Leárazás - érdemes várni?

Akciók, leárazások nyilván lesznek majd a tanszervásárlási szezon végén, ám azt előre lehetetlen megjósolni, mi az, ami megmarad, és az áruházak akciók keretében megszabadulnak majd tőle. Ezért erre egyelőre még nem érdemes számítani. Tehát ha a csemete beleszeret egy csillogó iskolatáskába, de túl drágának találjuk, ne apelláljunk arra, hogy majd a roham utáni akciókban féláron megvehetjük. A készletek ugyanis végesek és csak a maradékot fgojuk olcsóbban megkapni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 14. szerda
Tibor
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?