Ingyenhitelhez juthatsz mostantól a hitelkártyáddal: mutatjuk, hogyan

Ingyenhitelhez juthatsz mostantól a hitelkártyáddal: mutatjuk, hogyan

2017. december 5. 11:30

Már a hitelkártyával történő fizetéskor eldönthetik mostantól a Cetelem egyes ügyfelei, hogy egyszerre vagy részletekben kívánják kifizetni a megvásárolandó árut - hangzott el a Magyar Cetelem Bank és a Mastercard közös sajtótájékoztatóján kedd reggel. Kényelmes lesz, de nem mindig olcsó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Európában Magyarországon elérhető másodikként, hogy részletekben fizesse ki egy ügyfél a vásárlásait - mondta el az újításról Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért is felelős igazgatója.

Eddig is létezett részletfizetési megoldás a Cetelemnél, de ez nem volt túl sikeres, mivel eddig be kellett telefonálni a szolgáltatás igénybevételéhez a bankhoz, a fizetést követően

- mondta el Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy mostantól ez a folyamat megtörténhet a fizetés pillanatában, ráadásul nem kell betelefonálni a bankba, hanem a részletfizetést már a POS-terminálon igénybe lehet venni.

10 és 5 hónapra 28,5 százalék, 3 hónapra viszont nulla százalékos lesz a THM.

Egyelőre kiválasztottak kétezer ügyfelet, akik tesztelhetik a rendszert, ha pedig mindent rendben találnak, akkor még 2018 első félévében kiterjesztik a szolgáltatást a 300 ezer Cetelemes kártyabirtokos kétharmadára. A többi százezer ügyfél kártyája egyelőre nem fogja tudni kezelni a szolgáltatást, de erre alkalmas kártyát fognak kapni a jövőben.

Az ügylet úgy fog működni, hogy a teljes összeg csökkenti a kártya hitelkeretét, majd az törlesztőnként töltődik vissza. A fizetés közben jóvá kell hagyni a hitel díjaival megnövelt összeget, bár a THM értéke csak a fizetés után derül ki. A megoldást nemcsak boltban, hanem online is igénybe lehet majd venni.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Várhatóan a jövőben nemcsak a Cetelemnél lesz elérhető a szolgáltatás, ráadásul már dolgoznak azon, hogy ne csak hitel-, hanem betétikártyával is igénybe lehessen venni

- tette hozzá a Mastercard vezetője. A vásárlás alsó határa 20 ezer forint, és azokat a boltokat kell keresni, ahol ki van téve a Mastercard logó, és alá oda van írva, hogy Részletfizetés.

A sajtóeseményt szervező három cég nevében átadtak 1 millió forint adományt is a Vakok és Gyengén Látók Hermina Egyesületének.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06