21 °C Budapest
Ingyenhitelhez juthatsz mostantól a hitelkártyáddal: mutatjuk, hogyan

Ingyenhitelhez juthatsz mostantól a hitelkártyáddal: mutatjuk, hogyan

2017. december 5. 11:30

Már a hitelkártyával történő fizetéskor eldönthetik mostantól a Cetelem egyes ügyfelei, hogy egyszerre vagy részletekben kívánják kifizetni a megvásárolandó árut - hangzott el a Magyar Cetelem Bank és a Mastercard közös sajtótájékoztatóján kedd reggel. Kényelmes lesz, de nem mindig olcsó.

Európában Magyarországon elérhető másodikként, hogy részletekben fizesse ki egy ügyfél a vásárlásait - mondta el az újításról Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért is felelős igazgatója.

Eddig is létezett részletfizetési megoldás a Cetelemnél, de ez nem volt túl sikeres, mivel eddig be kellett telefonálni a szolgáltatás igénybevételéhez a bankhoz, a fizetést követően

- mondta el Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy mostantól ez a folyamat megtörténhet a fizetés pillanatában, ráadásul nem kell betelefonálni a bankba, hanem a részletfizetést már a POS-terminálon igénybe lehet venni.

10 és 5 hónapra 28,5 százalék, 3 hónapra viszont nulla százalékos lesz a THM.

Egyelőre kiválasztottak kétezer ügyfelet, akik tesztelhetik a rendszert, ha pedig mindent rendben találnak, akkor még 2018 első félévében kiterjesztik a szolgáltatást a 300 ezer Cetelemes kártyabirtokos kétharmadára. A többi százezer ügyfél kártyája egyelőre nem fogja tudni kezelni a szolgáltatást, de erre alkalmas kártyát fognak kapni a jövőben.

Az ügylet úgy fog működni, hogy a teljes összeg csökkenti a kártya hitelkeretét, majd az törlesztőnként töltődik vissza. A fizetés közben jóvá kell hagyni a hitel díjaival megnövelt összeget, bár a THM értéke csak a fizetés után derül ki. A megoldást nemcsak boltban, hanem online is igénybe lehet majd venni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Várhatóan a jövőben nemcsak a Cetelemnél lesz elérhető a szolgáltatás, ráadásul már dolgoznak azon, hogy ne csak hitel-, hanem betétikártyával is igénybe lehessen venni

- tette hozzá a Mastercard vezetője. A vásárlás alsó határa 20 ezer forint, és azokat a boltokat kell keresni, ahol ki van téve a Mastercard logó, és alá oda van írva, hogy Részletfizetés.

A sajtóeseményt szervező három cég nevében átadtak 1 millió forint adományt is a Vakok és Gyengén Látók Hermina Egyesületének.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 11:09
Egy egyelre meg nem nevezett, titokzatos versenyz is csatlakozik majd a celebekhez.
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Holdblog  |  2022. október 7. 05:59
HOLD After Hours. Ezúttal Zsiday Viktorral beszélünk az elmaradt (?) világvégérl, de lesz böszmeség...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?