13 °C Budapest
Egyre népszerűbb a személyi kölcsön: a legtöbben ennyi idő alatt fizetik vissza

Egyre népszerűbb a személyi kölcsön: a legtöbben ennyi idő alatt fizetik vissza

2017. augusztus 9. 15:30

Idén az első félévben az átlagos folyósított hitelösszeg 770 ezer forint volt ekkor, ez 25 százalékkal, 150 ezer forinttal haladta meg az egy évvel korábbit. Jellemzően rendkívüli kiadásokra, autó vagy háztartási cikkek, valamint egyéb tartós fogyasztási cikkek - például az ingatlanhitel mellé lakásberendezés - vásárlására veszik fel e kölcsönt. A Takarék Csoport az igénylések növekedési ütemének fennmaradására számít, az iskolakezdés és a karácsonyi bevásárlás nyomán pedig további, éves szinten akár 30-35 százalékos felfutást is elképzelhetőnek tart.

A tavalyinál 26 százalékkal több új személyi kölcsönre kötöttek szerződést a Takarék Csoportnál országszerte 2017 első felében, míg a hitelállomány 13 százalékkal bővült. Egyre többen azért vesznek fel személyi kölcsönt, mert így szabadon dönthetnek arról, mire költik a pénzt, nem korlátozzák az áruházi vagy internetes vásároláshoz kötődő hitelajánlatok. Emellett a személyi kölcsönök piacának 60 százalékát már a Takarék Csoportnál is elérhető fix havi törlesztő részletű konstrukció fedi le: sokan inkább hosszabb távon fixálják a törlesztőjüket, még ha ez magasabb havi kiadást is jelent.

A regionális különbségek oka a jövedelmek eltérő megoszlása.

Közép-Magyarországon egyre több magasabb jövedelmű ügyfél választja a takarékokat, de a térség nagyobb népsűrűsége is közrejátszik az átlagot meghaladó hitelkihelyezésben, míg Észak-Magyarországon az országos átlagnál szerényebb jövedelmek miatt fordulnak váratlan kiadások esetén a biztos megoldást jelentő takarékokhoz. Nyugat-Magyarország ugyan erős régió gazdaságilag, de sok nagyváros a határ mentén helyezkedik el, így nagy a külföld elszívó hatása, többen szerzik jövedelmük legalább egy részét a határon túlról.

A legtöbben 3-4 éves futamidőre veszik fel e kölcsön típust, amelyből 100 ezer és 5 millió forint közötti összeget lehet igényelni.

Egyre többen váltják ki más hitelintézetnél felvett kölcsönüket a Takarék Csoportnál, így kizárólag hitelkiváltás esetén 300 ezer forint az alsó korlát.

Ne húzd el te se, számold ki most, hogyan fizetheted vissza leggyorsabban a kölcsönöd! A Bank360 hitelkalkulátorával te is megtalálhatod a legjobb ajánlatokat.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?