0 °C Budapest
Hiába lehetne ezreket spórolni: sokan nem használják ki az ingyenességet

Hiába lehetne ezreket spórolni: sokan nem használják ki az ingyenességet

2016. április 8. 08:30

A bankkártyások körülbelül negyede nem kért eddig az ingyenes készpénzfelvételből. Aki kérte, az sem használja ki a lehetőséget - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Még mindig sok olyan bankszámlával rendelkező ügyfél van Magyarországon, aki fizet a kártyás készpénzfelvételért, mert nem igényelte az ingyenes lehetőséget. A jegybank adatai szerint természetes személyek körülbelül 9,32 millió számlát vezetnek a hazai bankoknál, a hitelintézetek nyilatkozatai szerint pedig a számlák nagyjából felénél kérvényezték az ingyenességet az ügyfelek.

2014 februárja óta lehet díjmentesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, legfeljebb havonta két alkalommal, és maximum 150 ezer forintig. Ahhoz, hogy élni lehessen ezzel a lehetőséggel, csupán egy nyilatkozatot kell leadni, amit bármikor meg lehet lehet tenni.

Aki nem kéri az ingyenes készpénzfelvételt, az a most hozzáférhető számlacsomagokkal általában sokkal drágábban bankolhat. Az ATM-es készpénzfelvételnél szinte minden bank felszámítja legalább a tranzakciós illetéknek megfelelő 0,6 ezrelékes díjat, vagy akár ennél többet is. Saját ATM-nél is több száz forintos díj rakódhat még a kötelező illetékre, idegen ATM-nél pedig még többet vonhatnak le. Vannak olyan számlacsomagok, amelyeknél egy idegen ATM-es készpénzfelvétel 150 ezer forint esetén 2-3 ezer forintba is kerülhet.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20