Minden, amit az exportról tudni kell vagy érdemes (x)

Minden, amit az exportról tudni kell vagy érdemes (x)

Pénzcentrum
2014. szeptember 22. 04:00

Hat évtizedes hagyomány és páratlan tapasztalat a külkereskedelmi finanszírozásban...

..., amely mindig is ott volt és van a fókuszban: "a magyar külkereskedelem finanszírozásával kapcsolatos bankműveletek; hitel- és garanciaműveletek lebonyolítása" - ezek állnak az 1950. október 16-án "született" Magyar Külkereskedelmi Bank "anyakönyvi kivonatának" elején. Alapfeladatain túlmenően, az egykori Külkerbank a teljes keleti blokkban úttörőnek számított a nem szocialista kooperációs megállapodások - ma már inkább vegyesvállalatok névvel illetnénk ezeket... - bonyolításában: legendaszámba megy, hogy a Coca Colát vagy a Pepsit éppúgy az MKB - még leánykori nevén - "hozta be" a magyar piacra, mint a Levi Strausst. A bank a hazai vállalatok külföldi próbálkozásainak egyengetésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett, elsősorban a nem baráti területeken. Immár MKB Bank néven és univerzális bankcsoportként domináns tagja a hazai pénzügyi közvetítői szférának, ám a név kötelez: a valamikori Külkerbank ma is megkerülhetetlen azokban a bankügyekben, amelyek a nemzetközi fizetési forgalommal, elsősorban a külkereskedelemmel függnek össze.

Nem véletlen, hogy a magyar áruk és szolgáltatások exportjára jelenleg is igen kedvező, a piaci kamatnál alacsonyabb kamatozású konstrukciók vehetők igénybe az MKB Bankban: mindazok a kiviteli tevékenységet végző vagy exportőrcég közvetlen beszállítójaként működő közép- és nagyvállalatok, amelyek legalább egy éves ilyen irányú múltat képesek felmutatni, részesei lehetnek az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramnak. Ennek keretein belül az MKB kedvezményes kamatozású, euróban vagy dollárban igénybe vehető finanszírozást biztosít a cégek üzleti céljainak megvalósításához. A konstrukciók közös jellemzője, hogy a futamidő alatt a kamat rögzített, az állami támogatásnak köszönhetően pedig kisebb a piacon elérhetőnél.

Legyen szó akár rövid lejáratú, akár középtávú forgóeszköz finanszírozásról, esetleg kapacitásbővítést vagy korszerűsítést célzó beruházásról, a hitelprogramból minden elképzeléshez társítható a legmegfelelőbb finanszírozási konstrukció. Amennyiben pedig a megfelelő biztosíték megléte okozna zavart, az - ugyancsak az EXIM jóvoltából hozzáférhető - exportfinanszírozási hitelfedezeti garancia kedvező feltételekkel állítható be a hitelek részleges biztosítékául.

A részletes feltételekről további információk férhetők hozzá az MKB Bank honlapján (www.mkb.hu), valamint országos fiókhálózatának bármelyik egységében. További információkért fordulhat a tamogatott.hitelek@mkb.hu e-mail címhez is.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?