Itt lehet most gyorsan pénzt szerezni

Pénzcentrum
2012. november 29. 14:02

A kamatplafon bevezetése nem kavarta fel túlzottan a személyi kölcsönök piacát, az év második felében mégis elindult a verseny a legjobb ügyfelekért. Húsz százalékos teljes éves költség körül már több bank ajánlatai között válogathatnak azok, akik megfelelnek a banki feltételeknek. Akinek pénzre van szüksége, itt megtalálja a legjobb ajánlatokat.

Adósságrendezésre vagy egy kisebb vállalkozás beindításához is nagy segítség lehet a személyi kölcsön. Legnagyobb előnye a gyors ügyintézés és a mára viszonylag alacsonyabb kamatköltség. Magas jövedelműek már 20 százalékos THM alatt találnak ajánlatot, ami nem is olyan rossz, ha a szabad felhasználású jelzáloghitelekkel hasonlítjuk össze, melyek díja 12-13 százalék körül mozog, ráadásul azok esetében a kezdeti költségek is magasabbak lehetnek, nem beszélve a hónapos vagy még hosszabb ügyintézési időről. Nagyobb időtávra eladósodva érheti meg jelzáloghitelben gondolkodni.


Kétségtelen tehát, hogy Magyarországon van létjogosultsága egy 20 százalék körüli díjazású szabad felhasználású és fedezet nélküli hitelnek, különösen azoknál a magasabb jövedelműeknél, akiknek nincs hitelezhető ingatlanvagyonuk, de szükségük van valamilyen hitelre. Már fedezetként használt ingatlanra sem könnyű új hitelt igényelni, ilyenkor is jól jöhet a személyi kölcsön. Szintén gyakori cél a már meglévő fedezet nélküli hitelek (különféle szolgáltatóknak fizetett áruhitelek, hitelkártya és folyószámlahitelek, valamint személyi kölcsönök) kiváltása, hogy összességében kisebb törlesztővel, egyszerűbb ügyintézéssel legyen rendezhető havonta a tartozás.


A személyi kölcsönök THM-értékét szabály szerint 500 ezer forintra és 3 évre vagy 3 millió forintra és 5 évre kell számolni. Ezzel az értékkel találkozhatunk a bankfiókokban is, ám a prémium kölcsönök többsége jellemzően 500 ezernél magasabb hitelösszegtől igényelhető. A kezdeti költségeket a jelzáloghitelekkel ellentétben nem kell befizetni, azt a legtöbb esetben a folyósított hitelösszegből vonják le. Tehát az 1 millió forintos hitel esetén, ha a kezdeti költség 40 ezer forint, 960 ezret kapunk kézhez.

A BankRáció.hu hitel összehasonlító oldalon részletesen személyre szabhatjuk az ajánlatokat, mi összefoglalónkban 1 millió forinttal és két különböző futamidővel számoltunk.

 

Számlahasználathoz és magas jövedelem-jóváíráshoz kötöttek a legolcsóbb hitelek. Magas jövedelemelvárás nélkül 26,21 százalékos THM-mel juthatunk hozzá 1 millió forinthoz 3 éves futamidőre az FHB-nál, de ugyanitt 240 ezer forintos jövedelem felett már 17 százalékos kamattal is van hitel, melynek teljes hiteldíjmutatója is 20 százalék. A Budapest Bank a 250 ezer forint feletti nettó jövedelműeknek kínálja 20 százalék alatti THM-mel hitelét, melynek nincs kezdeti költsége, de cserébe 500 forinttal magasabb a törlesztőrészlet, mint az FHB-nál. Gyakorlatilag mind a két hitelért 1 millió 300 ezer forintot kell fizetnünk, de a Budapest Banktól felvett kölcsön esetén 500 forintonként fizetjük meg az FHB-nál felmerülő 20 ezer forintos kezdeti költséget. A két hitel között tehát minimális a különbség, a Budapest Bank előnye a 0 forintos kezdeti költség. Az FHB-nál alacsonyabb az elvárt nettó jövedelem és akár 7 évre is igényelhető kölcsön.

 

A Budapest Bank maximum 36 hónapra kínálja személyi kölcsönét, így aki alacsonyabb törlesztőrészletet szeretne, az már kevesebb ajánlatból válogathat. 5 éves hitelek között egyértelműen az FHB Tartozásrendező Extra hitele a legkedvezőbb, feltétel nélkül is ennek a banknak az ajánlata a legolcsóbb, de már aktív számlahasználattal a Raiffeisen és a Citibankban is találhatunk kedvező ajánlatot.

Érdemes lehet körülnézni a legjobb számlaajánlatok között is, hiszen a számlavezetési díj és egyéb tranzakciós költségek is növelik közvetve a hitelünk díját.

Ezt neked Matolcsy új adója, ezek lesznek a legoclsóbb bankszámlák 2013-ban!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19