9 °C Budapest

Filléres lakások a pesti belvárosban, 170 forintos fagyi, 254-es svájci frank - heti hírösszefoglaló

2011. augusztus 7. 17:32

Nyomasztóan izgalmas, izgalmasan nyomasztó napokat tudhatunk magunk mögött. Leginkább persze a devizahiteleseknek, konkrétabban a svájci frank alapú hitellel rendelkezőknek volt miért izgulniuk, hiszen az alpesi deviza rendkívüli erősödése miatt akár tízezer forinttal is magasabb törlesztőrészletet fizethetnek most, mint egy hónappal korábban. A legforróbb téma mellett megmutattuk azt is, hol vannak a pesti belváros olcsó lakásai, mi kerül 170 forintba egy gombóc fagyin, és azt is, hogy mit érdemes vásárolni a leárazások utolsó napjaiban. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, augusztus első hetében. (Kattints a címekre a teljes cikk elolvasásához!)

Nagyon fájhat a magyar családoknak Amerika leminősítése

Szinte biztosan érinti majd a magyar devizahiteleseket az, hogy pénteken a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő egy fokozattal, "AA-plusz"-ra rontotta a hosszú futamú amerikai államadós-osztályzat eddigi "AAA" besorolását. Mivel ilyen leminősítés még sohasem történt, kiszámíthatatlan a világgazdaságra gyakorolt hatása. Könnyen elképzelhető, hogy a befektetők továbbra is a stabil valutának számító svájci frankba menekítik pénzüket, ez az alpesi deviza további erősödését jelentheti, ami rendkívül rosszul érintheti az augusztusi részletüket ezekben a napokban törlesztő magyar családokat is.

Ráfáztak a 247-es frankra az OTP ügyfelek: kevesebben tudnak fizetni

Az OTP a határidőre nem teljesítő ügyfelek számának növekedését várja augusztus hónapban. A bank ügyfeleinek törlesztője mintegy 14 százalékkal nőtt az előző havihoz képest - válaszolta a bank a Pénzcentrum.hu kérdésére.

Reinkarnációs hitel lehet a devizaadósok mentőcsomagjából

A törvény kihirdetésétől számított 45. napon, augusztus 12-én lép hatályba a deviza alapú jelzáloghitelek árfolyamrögzítéséről szóló törvény, így már szeptembertől nagy számban élhetnek a lehetőséggel a jogosult ügyfelek. Bár az időpont közeleg és a bankok felkészülése is jól halad, kardinális kérdéseket kell még tisztázni, hogy minden ügyfél racionálisan dönthessen.

Továbbra sem éri meg az árfolyamrögzítés

Amennyiben a rémisztőnek tűnő 250 forintos szinten ragad is be a frank, akkor is ésszerűen érdemes mérlegelni: vajon megéri az árfolyamrögzítés? A szabályok nem változtak, ugyanazoknak éri meg a védőárfolyam, mint 2 hónappal ezelőtt. Az árfolyamrögzítés következtében az árfolyamkockázatunk sem szűnik meg, csak egy későbbi időpontra tolódik.

Így fizetnek 70 százalékkal többet a frankhitelesek

Az augusztusi csekkek megérkezésekor 10 százalékos törlesztőrészlet növekedéssel szembesülhetnek a frankhitelesek az egy hónappal ezelőtti összeghez képest. Egyre többen kerülnek be a 100-as klubba, melynek tagjai azok lehetnek, akik több mint 100 forinttal alacsonyabb frank árfolyam mellett vették fel hitelüket. Mi történt velük?

Indulhatnak a kényszerértékesítések a lakáspiacon

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Folyamatosan dönti az újabb és újabb csúcsokat a svájci frank árfolyama. A mai nap folyamán rövid időre a rekordnak számító, 253 forintos szintre is beköszönt az alpesi deviza. Hogy miként hatna a devizahitelesekre, illetve a hazai ingatlanpiacra amennyiben a frank árfolyama tovább kúszna felfelé, arról Déry Attilát, az Otthon Centrum vezető elemzőjét kérdeztük.

Filléres lakások a pesti belvárosban

A Pénzcentrum.hu legújabb összeállításában megvizsgálta a főváros pesti oldalán fekvő, belső kerületek ingatlanpiacát, különös tekintettel a tégla építésű társasházi lakásokra. Az eredmények azt mutatják, hogy a vizsgált pesti kerületekben az árváltozások hasonló trendet követnek, függetlenül attól, hogy az egyes kerületek más és más árszinten mozognak.

Most indulj vásárolni! Padlón az árak a magyar boltokban


Az augusztus 20-i hétvégével zárulhatnak a nagy nyári leárazások - értesült piaci forrásokból a Pénzcentrum.hu. A kereskedők bizakodnak, sokan a reálhozamot is olcsó ruhára költik, a legtöbb család már az őszi iskolai szezonra vásárol.

Ezért kerül 170 forintba egy gombóc fagyi

Egy átlagos, négytagú magyar család ezer forintból aligha tud fagylaltozni, a hideg édességből, ugyanis a legtöbb helyen legalább 160 forintot kérnek gombóconként. Sokan gondolják, hogy a cukrászok többszáz százalékos hasznot könyvelhetnek el a fagylalt árusításán. Utánajártunk, mi kerül ennyibe a fagyin és valóban aranybánya-e fagylaltozót működtetni?

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm