17 °C Budapest

Frankhiteles vagyok, mivel jár a rögzítés? - A kalkulátor kidobta!

2011. augusztus 1. 17:32

A kalkulátor, 235-ös árfolyam "Árfolyamrögzítő kalkulátor" érhető el mától a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján. A nehézségekkel küzdő (de 90 napos késedelembe még nem esett) adósoknak így könnyebb dolguk lesz a 3 évig várható törlesztőrészlet, a gyűjtőszámlán felhalmozódó tartozás és a 3 év letelte után megnövekvő törlesztő kiszámolásakor. Mi is megnéztük, hogy a kalkulátor szerint mire számíthatnak.

A devizahiteleseknek szeptember 1.-jétől van lehetőségük belépni az állami árfolyam-védőernyő alá, ahol 180 forintos frank árfolyamon törleszthetik tartozásaikat 3 évig. Kiszámoltuk, 235-ös, 270-es és 200 forintos átlagárfolyam esetén milyen jövőbeni törlesztőkkel és felhalmozott forinttartozással szembesülhetnek majd a hitelesek.

>>Árfolyamrögzítő kalkulátor<<


A kalkuláció során feltételeztük, hogy az árfolyamrögzítés ideje alatt a gyűjtőszámlán 6 százalékos kamattal gyarapodik a tartozásunk, a védelem lejárta után pedig 10 százalékkal. Mindezen feltételezések mellett 3 lehetséges jövőbeni árfolyam mellett is megnéztük, mi történik a most fennálló 8 millió forintos tartozásunkkal.

Ki veheti ígénybe az árfolyamrögzítést?>>Kattints!>>

A táblázatokban a THM-ek és hátralévő futamidők függvényében mutatjuk be, miként alakulnak a havi összegek és az elkülönített számlán felhalmozott tartozás. Már 235-ös (jelenlegi) árfolyamon is 1 millió közeli tartozást tudunk felhalmozni. Mindezt egy átlagosnak mondható 15 év hátralévő futamidő esetén, 9 százalékos THM mellett.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A hátralévő futamidő függvényében csökken a jelenlegi és a 3 év utáni törlesztőkben végbemenő ugrás is. Akinek csupán 5 éve van hátra hiteléből az másfélszeres törlesztő emelkedést is elkönyvelhet a védelem lejárta után. Kisebb, 22 százalékos emelkedés várható 10 év futamidő esetén.

 

Pesszimista: 270-es, optimista 200-as árfolyam

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?