20 °C Budapest

Még mindig tartja magát a folyószámlahitel

2011. május 17. 09:32

Az elmúlt egy évben alig helyeztek ki új fogyasztási hiteleket a hazai pénzügyi szolgáltatók: egyedül a szabad felhasználású hitelek állományában jelentkezett némi emelkedés, ám az is csak a forint gyengülése miatt - írja a Világgazdaság.

Nem fogynak a magyar piacon a fogyasztási hitelek: a márciusig tartó egy év alatt az állományuk alig több mint két és fél százalékkal, 3647,9 milliárd forintra emelkedett. Ez is csak azzal magyarázható, hogy a forint majdnem tíz százaléknyit gyengült a devizahiteleknél meghatározó svájci frankkal szemben.

A legnagyobb a visszaesés a korábban kedvelt terméknek számító áruhiteleknél, amelyek állománya több mint egy ötödével esett vissza. A klasszikus fogyasztási hitel-terméknek számító személyi kölcsönök állománya több mint egy tizedéve esett vissza, és a gépjárműhiteleknél sem jött még el a fellendülés

A folyószámlahitelek népszerűsége azonban töretlennek mondható: az ügyfelek nagyon kedvelik, hiszen a napi pénzügyi gondok kezelésére kiválóan alkalmas, viszont, ha az ügyfél nem használja ki a rendelkezésére álló keretét, gyakorlatilag nem kerül pénzbe a kölcsön. A pénzügyi szolgáltatók számára azért előnyös, mert az adós hitelképessége - a számlaforgalma alapján - nagyon gyorsan ellenőrizhető, és a kockázat is kezelhető mértékű.

A kínálati oldallal ugyanakkor nincs nagy probléma. A lakossági piacon érdekelt bankok majdnem mindegyike kínál akciós fogyasztási hiteleket, sőt, viszonylag új konstrukciók megjelenésére is akad példa a piacon.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?