7 °C Budapest

Higgyünk-e a fogtündérben, a Loch Ness-i szörnyben és a húsvéti nyúlban?

Pénzcentrum
2009. október 16. 15:33

Meglepő vélemény járta be Írországot: a kormány szerint még a toxikus eszközök átvételére létrehozott rossz bank (a Nama) is nyereséges lehet, mégpedig nem is kicsit, ugyanis 5 milliárd eurót hoz majd a konyhára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A National Asset Managment Agency (Nama) néven futó, éppen felállítás alatt lévő intézményt azért hozzák létre, hogy felvásárolja és kezelje az értéküket vesztő banki eszközöket, különösen a kereskedelmi ingatlanhiteleket.

Az ír pénzügyminiszter, Brian Lenihan szerint a Nama hiteleinek csak az egyötöde fog bedőlni. Az ellenzéki pártok szerint azonban ennek a kijelentésnek semmilyen alapja nincs. A Fine Gael, az egyik ellenzéki párt szóvivője szerint "csak akik hisznek a fogtündérben, a Loch Ness-i szörnyben vagy a húsvéti nyúlban", azok fogadnak el ilyen adatokat - tudósított a BBC.

Az első szabályalkotási akadályon most átjutott tervek szerint a Nama mintegy 77 milliárd könyv szerinti értékű kereskedelmi ingatlanhitelt venne át 54 milliárd euró ellenében. A tervtől azt is remélik egyúttal, hogy javítani fogja a szigetország hitelminősítését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?