10 °C Budapest

Továbbra is óvatosan az ügynökökkel!

Pénzcentrum
2009. szeptember 21. 09:32

Bár az elfogadott banki magatartáskódex végső soron érinti az ügynököket is, valamint a kormány tervei között szerepel a pénzügyi vállalkozások törvényi hátterének rendbetétele, még mindig érdemes inkább kétkedőnek, és körültekintőnek lennünk - írja a Népszabadság.

Hitelközvetítők, ügynökök, pénzügyi vállalkozások által átejtett ügyfelekről nap mint nap hallani. A PSZÁF már tavasszal vizsgálatot is indított néhány kisebb pénzügyi cég ellen, ahol a nyomozásba becsatlakozott a Nemzeti Nyomozó Iroda is. Azóta a napokban a rendőrséggel is együttműködési megállapodást írt alá a felügyelet a bűncselekmények visszaszorításának érdekében.

A hiányos törvényi háttér miatt azonban jelenleg hazánkban a pénzügyi vállalkozásoknak jóval lazább előírásoknak kell megfelelniük, hitelközvetítő pedig szinte bárki lehet. Ezen tervez változtatni ősszel a kormány, végzettséghez, szakvizsgához kötve a tevékenységet.

A múlthéten elfogadott banki magatartáskódex aláírói ugyan azt is vállalták, hogy a velük kapcsolatban álló ügynökökkel is betartatják az ügyfelek tájékoztatására, a hitelek kezelésére vonatkozó szabályokat, azonban a kódexhez nem kötelező csatlakozni, úgyhogy továbbra is elővigyázatosan kell cselekedni.

Olyan ügynökkel ne álljunk szóba, akiről nem tudni, hogy melyik bank, vagy pénzügyi vállalkozás képviseletében jár el, és csak írásos tájékoztatást fogadjunk el, a szerződést pedig aláírás előtt bátran vigyük haza, és olvassuk el alaposan.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Holdblog  |  2024. április 21. 06:59
Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink...
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem