Robbantott a Durex: az óvszergyár a válság igazi nyertese

2009. április 17. 05:38

Robbanásszerű növekedést jelentett be a Durex óvszerek gyártója, az SSL International: 30 százalékkal nőtt a bevétele az elmúlt egy évben!

A Durex gumióvszerek és a Scholl cipők gyártója azonban nem elégszik meg az óriási bevételnöveléssel: a menedzsment az eladások további növekedésére számít. A vállalat profitja tavaly 640 millió fontra, azaz megközelítőleg 212 milliárd forintra rúgott.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Az SSL azt tervezi, hogy részesedést vásárol két kelet-európai óvszergyárban is, így akarja megalapozni várható nemzetközi növekedését. Az orosz piaci terjeszkedés mellett a társaság Kína felé is kacsintgat, ahol éves szinten 1 milliárd darab óvszer gyártását tervezi. Emellett az akvizíciós sorban Japán, Korea, Németország és Dél-Amerika is szerepel.

Elemzők szerint az óvszerpiac növekedési kilátásai továbbra is pozitívak: sok párkapcsolatban a szexuális tevékenység - olcsó szabadidős elfoglaltságként - nagyobb hangsúlyt kap. Ez pedig azt jelentheti, hogy világszerte több óvszer fogy majd.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?