Kelet-Európában terjeszkedik a Durex - kapósak az óvszerek!

2009. április 8. 10:00

Az SSL Group, a Durex óvszerek gyártója azt tervezi, hogy részesedést vásárol két kelet-európai óvszergyárban is. Az SSL így akarja megalapozni várható nemzetközi növekedését.

Gary Watts vezérigazgató már régóta szeretné elérni, hogy az SSL- nek több mint 50 százalékos részesedése legyen az orosz Beleggingsmaatschappij Lemore BV (BLBV) óvszergyártó cégben. Az SSL jelenleg a BLBV részvényeinek 15 százalékát birtokolja.

Az oroszok mellett egy ukrán gyárra is szemet vetett a világ legnagyobb óvszergyártója.

Az orosz piaci terjeszkedés mellett a társaság Kína felé is kacsintgat, ahol éves szinten 1 milliárd darab óvszer gyártását tervezi. Emellett az akvizíciós sorban Japán, Korea, Németország és Dél-Amerika is szerepel.

Elemzők szerint az óvszerpiac növekedési kilátásai egyértelműen pozitívak: egyrészt az elmaradottnak számító térségekben is egyre fontosabbá válik a prevenció, másrészt pedig sok párkapcsolatban a szexuális tevékenység -olcsó szabadidős elfoglaltságként - nagyobb hangsúlyt kap. Ez pedig azt jelentheti, hogy világszerte több óvszer fogy majd.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem