OTP cash-back: vásárlásért készpénz jár

Pénzcentrum
2009. április 3. 10:15

Szűk körben ugyan, de beindult az OTP cash-back szolgáltatása, amikor az ügyfél a pénztártól való távozása során még kisebb öszegű készpénzt is magával vihet kártyás vásárlása után.

A cash-back szolgáltatás az ügyfél szempontjából kitűnő lehetőség kisebb összegű készpénz felvételére, hiszen ingyenes és a készpénzfelvevő automatáig sem kell elmennie. Bár a tranzakció költségét a kereskedő állja - hiszen ezért jutalékot számol fel a bank - a megoldás mégis megéri, hiszen egy olyan többletszolgáltatást nyújt, amivel nagyban növelheti a vásárlók lojalitását.

Alapszabály, hogy a vásárlás végszámlájánál csak kisebb összeget kérhetünk készpénzben vissza. Emellett pedig a maximálisan felvehető összeg is limitált - az tényleg csak a napi szükségletek (kávé, újság, szendvics) árának kiegyenlítésére elegendő. Az OTP Bank cash-back szolgáltatása jelenleg a Coop Szeged és a Coop Szolnok hálózatában érhető el. A szolgáltatást kizárólag az OTP Bank ügyfelei vehetik igénybe forintalapú betéti kártyájukkal. A "felvehető" összeg 500 forint és annak egész számú többszöröse lehet, a bank a maximumot 5000 forintban határozta meg. A pénzintézet tájékoztatása szerint meglehetősen kevés ügyfél él a lehetőséggel, aki viszont megpróbálja, az átlagosan 3000 forintnyi készpénzt igényel az élelmiszer-kereskedelmi lánc pénztárából.

A rendszer áttörő bevezetését ugyanakkor az tenné lehetővé, ha az idegen kártyák elfogadásakor is biztosítható lenne a szolgáltatás, erre azonban - miként azt a CIB Banknál megjegyezték - csak akkor kerülhetne sor, ha a kártyakibocsátó és -elfogadó pénzintézetek megállapodnának.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?