OTP cash-back: vásárlásért készpénz jár

Pénzcentrum
2009. április 3. 10:15

Szűk körben ugyan, de beindult az OTP cash-back szolgáltatása, amikor az ügyfél a pénztártól való távozása során még kisebb öszegű készpénzt is magával vihet kártyás vásárlása után.

A cash-back szolgáltatás az ügyfél szempontjából kitűnő lehetőség kisebb összegű készpénz felvételére, hiszen ingyenes és a készpénzfelvevő automatáig sem kell elmennie. Bár a tranzakció költségét a kereskedő állja - hiszen ezért jutalékot számol fel a bank - a megoldás mégis megéri, hiszen egy olyan többletszolgáltatást nyújt, amivel nagyban növelheti a vásárlók lojalitását.

Alapszabály, hogy a vásárlás végszámlájánál csak kisebb összeget kérhetünk készpénzben vissza. Emellett pedig a maximálisan felvehető összeg is limitált - az tényleg csak a napi szükségletek (kávé, újság, szendvics) árának kiegyenlítésére elegendő. Az OTP Bank cash-back szolgáltatása jelenleg a Coop Szeged és a Coop Szolnok hálózatában érhető el. A szolgáltatást kizárólag az OTP Bank ügyfelei vehetik igénybe forintalapú betéti kártyájukkal. A "felvehető" összeg 500 forint és annak egész számú többszöröse lehet, a bank a maximumot 5000 forintban határozta meg. A pénzintézet tájékoztatása szerint meglehetősen kevés ügyfél él a lehetőséggel, aki viszont megpróbálja, az átlagosan 3000 forintnyi készpénzt igényel az élelmiszer-kereskedelmi lánc pénztárából.

A rendszer áttörő bevezetését ugyanakkor az tenné lehetővé, ha az idegen kártyák elfogadásakor is biztosítható lenne a szolgáltatás, erre azonban - miként azt a CIB Banknál megjegyezték - csak akkor kerülhetne sor, ha a kártyakibocsátó és -elfogadó pénzintézetek megállapodnának.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem