8 °C Budapest

Szívesen használjuk Visánkat: kétszámjegyű növekedés 2008-ban!

Pénzcentrum
2009. január 22. 15:10

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, a mai napon bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS - point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

A budapesti sajtótájékoztatón, Jöerg Metzelaers, a Visa Europe regionális területi vezetője elmondta: "A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a Visa Europe folyamatos sikere jelzi a bankok, a kereskedők és a fogyasztók számára kínált szolgáltatásainak minőségét Európában".

"A Visa betéti kártyák eladáshelyi (POS) használata Európában közel 11%-kal nőtt; a bankkártyával való költéseknek pedig több mint 70%-a betéti kártyákon bonyolódott, amely igazolja, hogy aktívan használjuk a készpénz- és csekkhelyettesítésére szolgáló bankkártyákat a boltokban. A vásárlók a mindennapi pénzkezelés során felismerték, hogy a betéti kártyák biztonságosabb és kényelmesebb alternatívát jelentenek a készpénzzel szemben" - tette hozzá Metzelaers.

Az innováció kulcsfontosságú tényező az európai társaság, a Visa Europe folyamatos sikerében és növekedésében. Az e-kereskedelemre vonatkozó számokban jelentős növekedés mutatkozik: 2008 decemberében a karácsonyi bevásárlások idején 24%-kal több online tranzakciót bonyolítottak le a bankkártyabirtokosok, mint az azt megelőző évben. Az olyan innovatív termékek, mint a Visa egyszer használatos kóddal ellátott bankkártyája (one time code card), a Visa prepaid, a Visa payWave érintés nélküli és a mobil fizetési technológia azon túl, hogy demonstrálják a társaság európai fizetési iparágba történő befektetések iránti elkötelezettségét, kényelmesebb és biztonságosabb fizetési megoldásokat kínálnak a fogyasztók számára.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása az európai fejlesztésű és irányítású adatfeldolgozó platform. Az Európában legfejlettebb technológiával rendelkező bankkártya adatfeldolgozó rendszer egyben a legolcsóbb és leggyorsabb is: a Visa Europe a 2007-es évhez képest 13%-kal több - összesen így 6,4 milliárd - tranzakciót dolgozott fel 2008-ban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Az európai adatfeldolgozó platformunk felkészültségét és technológiai színvonalát jelzi az a könnyedség, amellyel a legforgalmasabb karácsony előtti vásárlási nap adatait kezelte, mikor is minden másodpercben 731, összesen 24,5 millió tranzakciót dolgozott fel € 1.4 milliárd értékben" - árulta el Metzelaers.

Végezetül Jöerg Metzelaers elmondta, hogy "10 év telt el az euró bevezetése és 1 év a SEPA megvalósításának kezdete óta, amely azt a célt szolgálja, hogy gördülékeny és konzisztens vásárlási élményt biztosítson Európa-szerte minden fizetési területen, beleértve a bankkártyás fizetéseket is. A Visa Europe továbbra is elkötelezett a SEPA célkitűzése iránt, amely tökéletes lehetőséget jelent Európa számára a készpénzhelyettesítésre és egy hatékonyabb fizetési rendszer kialakítására."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem