14 °C Budapest

Szívesen használjuk Visánkat: kétszámjegyű növekedés 2008-ban!

Pénzcentrum
2009. január 22. 15:10

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, a mai napon bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS - point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A budapesti sajtótájékoztatón, Jöerg Metzelaers, a Visa Europe regionális területi vezetője elmondta: "A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a Visa Europe folyamatos sikere jelzi a bankok, a kereskedők és a fogyasztók számára kínált szolgáltatásainak minőségét Európában".

"A Visa betéti kártyák eladáshelyi (POS) használata Európában közel 11%-kal nőtt; a bankkártyával való költéseknek pedig több mint 70%-a betéti kártyákon bonyolódott, amely igazolja, hogy aktívan használjuk a készpénz- és csekkhelyettesítésére szolgáló bankkártyákat a boltokban. A vásárlók a mindennapi pénzkezelés során felismerték, hogy a betéti kártyák biztonságosabb és kényelmesebb alternatívát jelentenek a készpénzzel szemben" - tette hozzá Metzelaers.

Az innováció kulcsfontosságú tényező az európai társaság, a Visa Europe folyamatos sikerében és növekedésében. Az e-kereskedelemre vonatkozó számokban jelentős növekedés mutatkozik: 2008 decemberében a karácsonyi bevásárlások idején 24%-kal több online tranzakciót bonyolítottak le a bankkártyabirtokosok, mint az azt megelőző évben. Az olyan innovatív termékek, mint a Visa egyszer használatos kóddal ellátott bankkártyája (one time code card), a Visa prepaid, a Visa payWave érintés nélküli és a mobil fizetési technológia azon túl, hogy demonstrálják a társaság európai fizetési iparágba történő befektetések iránti elkötelezettségét, kényelmesebb és biztonságosabb fizetési megoldásokat kínálnak a fogyasztók számára.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása az európai fejlesztésű és irányítású adatfeldolgozó platform. Az Európában legfejlettebb technológiával rendelkező bankkártya adatfeldolgozó rendszer egyben a legolcsóbb és leggyorsabb is: a Visa Europe a 2007-es évhez képest 13%-kal több - összesen így 6,4 milliárd - tranzakciót dolgozott fel 2008-ban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Az európai adatfeldolgozó platformunk felkészültségét és technológiai színvonalát jelzi az a könnyedség, amellyel a legforgalmasabb karácsony előtti vásárlási nap adatait kezelte, mikor is minden másodpercben 731, összesen 24,5 millió tranzakciót dolgozott fel € 1.4 milliárd értékben" - árulta el Metzelaers.

Végezetül Jöerg Metzelaers elmondta, hogy "10 év telt el az euró bevezetése és 1 év a SEPA megvalósításának kezdete óta, amely azt a célt szolgálja, hogy gördülékeny és konzisztens vásárlási élményt biztosítson Európa-szerte minden fizetési területen, beleértve a bankkártyás fizetéseket is. A Visa Europe továbbra is elkötelezett a SEPA célkitűzése iránt, amely tökéletes lehetőséget jelent Európa számára a készpénzhelyettesítésre és egy hatékonyabb fizetési rendszer kialakítására."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?