Tesco: hipermarket a belvárosban!

Pénzcentrum
2009. február 25. 10:00

Már öt belvárosi kisáruházzal büszkélkedhet a Tesco és idei év folyamán továbbiakat is tervez nyitni. Az elsősorban napi ellátási cikkeket forgalmazó boltokban az árak megegyeznek a hipermarketek áraival.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavalyi évben debütált Tesco Expressz áruházakból négy Budapesten, egy pedig Szegeden található. Az elsősorban FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan fogyó fogyasztási cikkek) termékeket árusító, néhány száz négyzetméteres áruházak az első tapasztalatok alapján nagy érdeklődésnek örvendenek. A sikernek köszönhetően még az idén várhatóan újabb boltok nyílnak majd szerte az ország nagyvárosaiban - mondta el Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője.

Bár a boltok a belvárosban vannak, az ott kapható termékek árai mégis megegyeznek a hipermarketek áraival. A kényelmi szempontból mindenképpen előnyös fekvésnek köszönhetően meglehetősen nagy a boltok forgalma, így külön logisztikai feladatot jelent az áruval való folyamatos feltöltés. Akik viszont ismerik az automata brit Tesco Express-eket, csalódni fognak: nem lesz önkiszolgáló a fizetés, mivel a magyar pénzügyi kultúra még nem érett meg a bankkártyás automatikus pénztárak rendszerére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20