16 °C Budapest

Társadalmi vita az euro bevezetéséről

Pénzcentrum
2008. október 30. 10:31

Az euro bevezetése a feladatok komplexitása miatt időigényes. A felkészülés mielőbbi megkezdése hozzásegít a költséghatékony, átgondolt euroátálláshoz, ami az előnyök teljesebb és gyorsabb kiaknázását teszi lehetővé.

A Kormány 1071/2007. (IX. 21.) számú határozatával döntött a felkészülés megkezdéséről. A sikeres eurobevezetés kulcsa a megfelelő időben elkezdett, minden szereplőt a folyamatba hatékonyan bekapcsoló együttműködési és kommunikációs stratégia - olvasható a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján.

A gyakorlati felkészülés legfontosabb dokumentuma a Nemzeti Euro Koordinációs Bizottság (NEB) által - széleskörű konzultációkon keresztül - készített Nemzeti Átállási Terv (NÁT). A NÁT foglalja össze az egyes gazdasági szereplők és szakterületek legfőbb feladatait, az euro bevezetése kapcsán releváns jogszabályi változásokat, valamint ajánlásokkal segíti a magán- és közszféra átállását. A feladatok elvégzéséhez ütemezést is ad, határidőket és felelősöket állít.

A Kormány 2008. július 2-i ülésén döntött az euró bevezetését előkészítő Nemzeti Átállási Terv társadalmi vitára bocsátásáról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A véleményeket, javaslatokat a minisztérium a következő címre várja: szabone.marta@nfgm.gov.hu. Tárgyként pedig ezt kell megjelölni: NÁT.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?