12 °C Budapest

Mi lesz a devizahitelekkel? Nyilatkoztak a bankok!

Pénzcentrum
2008. október 17. 15:08

A Magyar Nemzeti Bankban ma megbeszélést folytattak a jegybank, valamint a magyarországi bankpiac döntő többségét jelentő hét magyar kereskedelmi bank képviselői. 


A résztvevők egyetértettek abban, hogy bár a nemzetközi pénzügyi válság hatásaitól a magyar bankrendszer sem függetlenítheti magát, a hazai bankrendszer kellően stabil háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy a jövőben is kielégítsék a gazdasági növekedésből adódó ügyfélhitel-igényeket. 

 

Ezért a vezető magyar bankok úgy látják: a hitelezés és ezen belül a devizában történő hitelnyújtás - bár csökkenő ütemben és a korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett - továbbra is a megfelelő mértékben fog bővülni. Tekintettel az egyes bankok eltérő üzletpolitikájára a hitelek devizaösszetétele változni fog, nagy valószínűséggel a svájci frank alapú hitelek aránya csökkenő lesz, helyét várhatóan a forint- és az euró-alapú hitelek veszik át.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


MAGYAR NEMZETI BANK
BUDAPEST BANK
CIB BANK
ERSTE BANK
K&H BANK
OTP BANK
RAIFFEISEN BANK
UNICREDIT BANK

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06