Újra jutalékmentes bankkártyás-fizetés? Jól jöhet a nyaralás alatt!

Pénzcentrum
2008. június 13. 09:30

A nyaralni indulók számára igen szerencsés időpontban, tegnap jelentette be a MasterCard Europe, hogy június 21-től átmenetileg felfüggeszti a MasterCard ás Maestro bankkártyái esetén az Európai Gazdasági Térségen belüli bankközi jutalék felszámolását, annak érdekében, hogy megfeleljen az Európai Bizottság tavalyi döntésének.

Mindez azonban csupán átmeneti, hiszen a kártyatársaság továbbra is folytatja az egyeztetéseket a Bizottsággal, annak érdekében, hogy megtalálják azt a metodológiát, amely megfelel a döntésnek és a MasterCardnak egyaránt.

A Bizottság oldaláról is megerősítették az egyeztetés hírét, s kijelentették, hogy tisztában vannak vele, hogy a bankközi jutalék fontos a MasterCard számára. Neelie Kroes, a Bizottság versenypolitikai biztosa is úgy nyilatkozott, hogy függetlenül az átmeneti díjfelfüggesztéstől, továbbra is nyitottak a MasterCard javaslatára.

A Bizottság adatai szerint az Európai Unióban évente több mint 23 milliárd kártyás fizetés zajlik, melyek értéke meghaladja az 1350 milliárd eurót (330 ezer milliárd forintot).

A tavaly decemberi döntésről, illetve annak lehetséges hatásairól egy korábbi cikkünkben már bővebben értekeztünk.

Vége az ingyenes bankkártyás fizetésnek? Kényszerhelyzetben a bankok...
(2008. február 8. 5:40)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A MasterCard a tavalyi bizottsági döntés értelmében kénytelen volt meghozni ezt a döntést, ugyanis a hat hónapos határidő leteltét követően, amennyiben fennmarad a díjszedési gyakorlat, büntetést kellett volna fizetnie a kártyatársaságnak, amely a globális napi forgalom 3,5 százaléka.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?