18 °C Budapest

IMMORENT Kft.: második helyezés ingatlanlízingben

Pénzcentrum
2008. május 5. 15:56

A bővülés és a növekedés éve volt a 2007. év az Immorent Kft. számára: az új ingatlanlízing ügyletek volumene 10,5 milliárd forintról 26,3 milliárd forintra nőtt tavaly, ami 150 százalékos növekedésnek felel meg. A magyar Erste Bank Csoport tagja a teljes lízingpiacon a negyedik helyen áll, de az ingatlanlízing területén részesedése alapján a dobogó második fokát sikerült megszereznie.

Az új ügyletek 80 százalékát a Strabag-MML Kft.-vel közösen kivitelezett PPP (Public-Private-Partnership) ügyletek teszik ki. A békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola könyvtára, a Pécsi Egyetem oktatási épülete, a Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatási épülete is például ezen együttműködés keretein belül valósult meg. Ez a partnerség 2008-ban is tovább él, hiszen újabb pályázatokat sikerült megnyerniük. Az IMMORENT jelenleg Magyarországon a legnagyobb finanszírozó partner a felsőoktatási PPP-projektek területén.

Szente Péter ügyvezető igazgató elmondta: az Immorent lízingspecialistaként nemcsak finanszírozást, hanem projektfejlesztést és az ezzel kapcsolatos szakértői szolgáltatásokat (projektmenedzsment, műszaki szakértői vélemények, értékbecslés, stb.) kínál partnereinek. Bár a projektfejlesztés területén némi telítettség tapasztalható a piacon, bizonyos szegmensekben továbbra is élénk a kereslet. A vállalatok már nem csak irodát, hanem első osztályú munkakörnyezetet keresnek. Ezen igényeket szeretnék 2008 folyamán kezdődő projektekkel lefedni, valamint aktív piaci résztvevőként fellépni a luxuslakások, logisztikai központok és szállodák piacán egyaránt.

A társaság idén kiterjedt szponzorációs tevékenységet folytat: támogatják Horváth Gábor kétszeres olimpiai-, háromszoros világ- és kétszeres európa bajnok kajakozó felkészülését, valamint a Magyarországi Lions Klubot és a "boulevardésbrezsnyev" Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítványt.

Az ügyvezető a magyar és nemzetközi lízingpiacot elemezve kifejtette: az elmúlt év során összesen 1650 milliárd forint összegű befektetést finanszíroztak lízing igénybevételével Magyarországon. A piacon a legnagyobb szegmenst még mindig a személygépjárművek jelentik 56 százalékkal, bár az arány csökken. Az ingatlanlízing esetében viszont a tavalyi év folyamán 50 százalékos bővülés volt tapasztalható a 2006-os adatokhoz képest. Az osztrák Immorent Csoport felmérései szerint a lízing területen tavaly 14 százalékos növekedés volt Ausztriában, Közép- és Délkelet-Európában, valamint a "cross-border" ügyleteknél. A projektfejlesztés és építési szolgáltatások esetében a fejlődés még imponálóbb: a projektvolumen 71 százalékkal, közel 354,8 milliárd forinttal nőtt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezeken a piacokon az anyavállalat Immorent AG 2007-ben 20,3 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, ami 18,6 százalékos növekedést jelent.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
MEDIA1  |  2024. május 3. 12:32
Együttműködésre lépett két szerkesztőség, a Válasz Online és a Partizán a választási szezonra.
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem