Hová tűnt a pénzünk? - A válasz megérkezett!

Pénzcentrum
2007. október 2. 08:00

Az államháztartás finanszírozási igénye ugyan csökkent az előző negyedév adatához képest a 2007 második negyedévével záruló egy évben, azonban a háztartások nettó finanszírozási képessége tovább folytatta csökkenését - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye a GDP 6,4 százalékát tette ki. A háztartások nettó finanszírozási képessége a GDP-vel arányosan 2,1 százalék volt. A szektor pénzügyi eszközei közül elsősorban a nyugdíjpénztári követelések, a befektetési jegyek, a készpénz, a forintbetétek, valamint az életbiztosítási díjtartalékok emelkedtek.

Ezt ellensúlyozta az, hogy jelentős mértéket öltött a tőzsdei részvények értékesítése, a hosszú lejáratú devizahitelek felvétele pedig történelmi csúcsot ért el.

A nem pénzügyi vállalatok nettó finanszírozási igénye a GDP 4,2 százaléka volt, pénzügyi eszközeik között elsősorban a nem tőzsdei részvényeket, a folyószámla-követeléseket, valamint a rövid lejáratú hiteleket növelték, miközben jelentős mértékben csökkentek lekötött betéteik és hosszú lejáratú hiteleik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09