15 °C Budapest

Milyen nyugdíjjáradékra számíthatunk az eddigi befizetések alapján?

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 11:54

Mindenki számára hozzáférhető az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár és a TÁRKI által készített nyugdíj és életpályamodellen alapuló pénztári nyugdíjszámító program, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár honlapján, a www.evgyuruk.hu oldalon. A program segítségével mindenki - pénztári tagságtól függetlenül - kiszámíthatja várható jövőbeni magánnyugdíjpénztári járadékát, a kezelőfelületen kért információk megadásával.

A modell nem, iskolai végzettség és foglalkozás alapján összesen 56 társadalmi rétegben vizsgálja az egyének várható bérnövekedését és az aktív munkában eltöltött évek számát. " A modell eredményeként már nem mosódik össze egy globális átlagban a kőműves fiatal pályakezdő férfi következő 45 évben várható jövedelmi pályája egy középkorú, jogász végzettségű, ügyvédként dolgozó nő bérpályájával." - mutat rá Dr. Gál Róbert Iván, a TÁRKI programvezető kutatója a munka egyik legfontosabb eredményére.

Az Évgyűrűk a munka második fázisában az újonnan felépített modellbe bevezeti a TB-ből származó havi nyugdíjfizetés prognózisát is, mellyel minden magánszemély bármely korábbi nyugdíjbecslésnél jobb minőségű előrejelzéssel mérheti fel várható időskori jövedelmét, majd dönthet pótlólagos hosszútávú megtakarításokról.

"Meggyőződésünk, hogy az egész Európában érvényesülő kedvezőtlen demográfiai trendek mellett a tőkefedezeti nyugdíjpillér szolgáltatóinak társadalmi felelőssége a rájuk bízott befizetések ésszerű hozamcélok melletti befektetésén túlmenően, évről évre nő a pénztártagok tájékoztatásában is. Ezen információs tevékenységnek kiemelten hasznos eleme lesz tagságunk számára a társadalmi kutatások alapján korábbiaknál pontosabban meghatározott várható nyugdíjjáradék megismertetése." - nyilatkozta Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár igazgatóságának elnöke.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?