Milyen nyugdíjjáradékra számíthatunk az eddigi befizetések alapján?

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 11:54

Mindenki számára hozzáférhető az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár és a TÁRKI által készített nyugdíj és életpályamodellen alapuló pénztári nyugdíjszámító program, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár honlapján, a www.evgyuruk.hu oldalon. A program segítségével mindenki - pénztári tagságtól függetlenül - kiszámíthatja várható jövőbeni magánnyugdíjpénztári járadékát, a kezelőfelületen kért információk megadásával.

A modell nem, iskolai végzettség és foglalkozás alapján összesen 56 társadalmi rétegben vizsgálja az egyének várható bérnövekedését és az aktív munkában eltöltött évek számát. " A modell eredményeként már nem mosódik össze egy globális átlagban a kőműves fiatal pályakezdő férfi következő 45 évben várható jövedelmi pályája egy középkorú, jogász végzettségű, ügyvédként dolgozó nő bérpályájával." - mutat rá Dr. Gál Róbert Iván, a TÁRKI programvezető kutatója a munka egyik legfontosabb eredményére.

Az Évgyűrűk a munka második fázisában az újonnan felépített modellbe bevezeti a TB-ből származó havi nyugdíjfizetés prognózisát is, mellyel minden magánszemély bármely korábbi nyugdíjbecslésnél jobb minőségű előrejelzéssel mérheti fel várható időskori jövedelmét, majd dönthet pótlólagos hosszútávú megtakarításokról.

"Meggyőződésünk, hogy az egész Európában érvényesülő kedvezőtlen demográfiai trendek mellett a tőkefedezeti nyugdíjpillér szolgáltatóinak társadalmi felelőssége a rájuk bízott befizetések ésszerű hozamcélok melletti befektetésén túlmenően, évről évre nő a pénztártagok tájékoztatásában is. Ezen információs tevékenységnek kiemelten hasznos eleme lesz tagságunk számára a társadalmi kutatások alapján korábbiaknál pontosabban meghatározott várható nyugdíjjáradék megismertetése." - nyilatkozta Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár igazgatóságának elnöke.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?