16 °C Budapest

Szűkítik a keretet: az igénylők fele már hitelkártyát se kap

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 10:05

Félmillió hitelkártyás ügyfél érezte saját bőrén a hitelválság hatásait az Egyesült Királyságban, ahol folytatódik a tavalyi évben megkezdett felülvizsgálat, melynek keretében a legnagyobb kereskedelmi bankok újra elbírálják a kibocsátott hitelkártyák kereteit, az ügyfelek megváltozott jövedelmi helyzetének megfelelően.

A szigetország legnagyobb hitelkártya-kibocsátója, a Barclaycard arról számolt be, hogy a hitelkeretek optimális nagyságának újraértékelése nem új keletű jelenség, s bár elismerte, hogy a Northern Rock problémái mindenképpen ráirányították a figyelmet a portfolió stabilizációjának fontosságára, hangsúlyozta, hogy az intézkedéseket nem ennek hatására tette meg a hitelező.

A Northern Rock válságának hatása azonban egyértelműen jelentkezik az új hitelkártya-igénylések elbírálásakor: manapság a Barclaycard az igénylésen 50 százalékát utasítja vissza. De a rossz hitelmúlttal rendelkező ügyfelek a többi hitelezőnél is a korábbiakban jellemzőnél kisebb eséllyel indulnak a hitelkártya-igénylés során.

A legnagyobb brit hitelkártya-kibocsátó 17 százalékos profitcsökkenésről számolt be az elmúlt hetekben, a problémák súlyosságát azonban jobban jelzi, hogy portfolióján belül a minősített állomány, vagyis a problémás hitelek, összege elérte a 1,5 milliárd fontot.

A hitelkártyás állomány stabilizálása azonban csak a hitelválságra való reakció második lépcsőjét adja, bár a hitelkártyák esetében a hitelezési politika szigorítását indokolja, hogy az adósok a hitelkártyás adósságot a jelzáloghitelek mögé sorolják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Idén decemberben 300 ezer fix kamatozású jelzáloghitel esetében ér véget a 2 éves kamatperiódus, amely a hitelkamatok emelkedése folytán, jelentősen megterheli majd a lakáshitelesek pénztárcáját. A törlesztőrészletek drasztikus növekedése az Egyesült Királyságban is felgyorsíthatja a végrehajtási eljárások számának növekedését.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25